25/11

Michael Obasuyi boekt technische progressie en kijkt uit naar stages in Tenerife en Zuid-Afrika

obasuyi-michael-2020-bki-ldq-2

Michael Obasuyi.

Zeven weken is Michael Obasuyi met zijn wintertrainingen bezig en op enkele kleine pijntjes na verloopt alles volgens plan. De hordeloper werkt hard aan zijn techniek en telt af naar twee stages onder de zon op Tenerife en in Zuid-Afrika.

"Vanaf dag één hebben we bewust ingezet op hordetechniek", zegt Michael Obasuyi/OEH over zijn trainingen van de voorbije weken. "Er stond ook volumewerk op het menu om mijn conditie op het peil te krijgen waarmee ik de vorm een hele zomer kan doortrekken en ik heb ook veel in de krachtzaal gezeten, meestal vier keer per week. Er zijn bij mij altijd momenten waarop ik het even wat rustiger moet doen met kleine hinder, maar over het algemeen gaat het goed."

Zeggen waar hij precies staat, vindt Michael in deze fase van het seizoen lastig. "Je bent goed bezig als je alle trainingen kan afwerken en goed eet en slaapt, maar je weet pas wat je waard bent in competitie. Ik ga nu dus niet beweren dat ik deze winter mijn PR ga lopen, maar technisch heb ik zeker al progressie geboekt. Ik kon in oktober meteen aanpikken bij mijn niveau van in september en van daaruit verder opbouwen."

Momenteel zit de hordeloper in een overgangsfase van basistrainingen naar het iets specifiekere werk. "Het volume gaat iets omlaag en het wordt iets wedstrijdspecifieker en dus leuker. Ondertussen heb ik ook twee stages vastgelegd: Tenerife in december en Zuid-Afrika in januari. Met een negatieve covidtest geraak ik die landen binnen, op voorwaarde dat ik geen plezierreis maak en daar ben voor een professionele activiteit. Op stage zullen de trainingen nog zwaarder en specifieker worden. Tot dan staat alles een beetje in teken daarvan. Als ik daar goed kan trainen, zal het in een rechte lijn naar het indoorseizoen gaan."

Het komende indoorseizoen wordt een belangrijk meetmoment voor Michael. "Het staat in het teken van Tokio, maar ik wil ook internationaal stilaan mijn stempel beginnen drukken. Ik mik zowel op het EK als het WK indoor en zie geen problemen om beide te combineren, als ik mij plaats natuurlijk. Op beide toernooien zie ik mezelf de eerste ronde door geraken, en wie weet zit er op het EK wel een finaleplaats in."

Rond het hele indoorseizoen hangt nog een zweem van onzekerheid door de coronacrisis, maar de West-Vlaming laat er zijn slaap niet voor. "Ik ben daar niet echt mee bezig en probeer elke dag alleen met de training van die dag bezig te zijn. Internationaal zie ik niet veel wedstrijden wegvallen. In België is het nog wat afwachten, maar ik maak me er niet al te veel zorgen over."