18/01

Met Spike in Parijs tijdens de Jeugddag

digitale-affiche-jeugddag-2024
Op zaterdag 16 maart 2024 vindt de 32e editie van de Jeugddag plaats in de Gentse Topsporthal. Nieuw! Combineer de Jeugddag dit jaar met springplezier in JumpSky of met LAGO Gent Rozebroeken, dat is meer water meer plezier!

De Jeugddag zal net als vorig jaar opgesplitst worden in twee delen zodat de kinderen aan 14 activiteiten deelnemen in een tijdspanne van 3 uur ipv 18 activiteiten in een tijdspanne van 6 uur. Er zal dus opnieuw een voor- en namiddaggedeelte zijn, van 9u30-12u30 en van 14u00-17u00. Zo hebben we ook telkens ‘maar’ een 700-tal kinderen tegelijk in de Topsporthal ipv 1400 gedurende heel de dag. In lijn met de andere initiatieven rond jeugdatletiek blijven we dus ook zelf inzetten op efficiëntie en meer activiteit.

Na de bevraging van de Jeuggdag van vorig jaar kwam naar voor dat deze opsplitsing als positief werd ervaren. De kinderen konden meer activiteiten per uur afwerken en de wachtrijen waren veel korter dan vroeger. Sommige clubs gaven wel aan dat ze graag een dagvullend programma willen aanbieden aan hun leden. Daarom hebben we twee activiteiten uitgekozen die de clubs kunnen combineren met de Jeuggdag aan een mooi voordeeltarief, zo kan je als club een onvergetelijke daguitstap aanbieden aan jullie jeugdatleten!

Extra activiteiten
Enerzijds zijn er de inflatable- en trampolineparken in Gent en Aalst van JumpSky. Deze zijn gigantisch grote springkastelen, met meer dan 40 attracties, twee uur springplezier gegarandeerd! Anderzijds kan je als club ervoor kiezen om de Jeugddag te combineren met twee uur waterpret in het subtropisch zwemparadijs LAGO Gent Rozebroeken. Roetsj door de glijbanen, trotseer de hoogste golven in het golfslagbad en laat je meevoeren in een van de wildwaterbanen. De jongste bengels leven zich uit in het warm kinderbad en heuse waterspeeltuin met verschillende waterspelletjes en attracties. Waterpret in zicht!

Accepteer de marketing-cookies om de inhoud weer te geven.

Verander uw toestemming

Inschrijvingsgeld
Kies je als club om alleen deel te nemen aan de Jeugddag dan blijft het inschrijvingsgeld hetzelfde als vorig jaar, namelijk €5 per deelnemer. Hiervan gaat nog steeds €1 naar het goede doel van de topatleet (meer hierover in een volgend bericht) en de overige €4 gebruiken we om iets minder verlieslatend te zijn, de Vlaamse Atletiekliga blijft namelijk investeren in dit evenement.

We hebben met JumpSky en LAGO Rozebroeken een mooi kortingstarief kunnen afspreken. Kies je voor de extra activiteit JumpSky dan kost dit in totaal 12,50€/atleet (5€ voor het gedeelte in de Topsporthal en 7,50€ voor JumpSky), kies je voor de extra activiteit LAGO Rozebroeken dan kost dit in totaal 11,90€/atleet (5€ voor het gedeelte in de Topsporthal en 6,90€ voor LAGO Rozebroeken). Dit wordt achteraf gedebiteerd van de clubrekening. 

Kies je voor LAGO Rozebroeken dan moet je als club minstens 1 zwemmende begeleider per groepje van 8 kinderen voorzien, deze krijgt gratis toegang. Ook niet-zwemmende begeleiders kunnen gratis toegang krijgen tot het bad (voorzie lichte kledij), zij ontvangen een fluovestje om herkenbaar te zijn. Opgelet: de toegang geldt enkel voor de zwembaden en niet voor het wellness-gedeelte. Ook belangrijk: de club moet zich op het afgesproken uur (zoals door ons gecommuniceerd na inschrijving 4/3) voltallig met atleten én begeleiders aanbieden aan het onthaal!

Kies je voor een extra activiteit, dan moet je rekening houden met volgende timing voor de ganse dag: 9u30 – 17u00. Aan de hand van de inschrijvingen bepalen wij of jouw club de Jeugddag in de voor- of namiddag doet, en wanneer de activiteit ingepland wordt. 

jeugddag2023-75

Medewerkers
Wij vragen opnieuw aan de deelnemende clubs om medewerkers aan te leveren met een verdeelsleutel per aantal ingeschreven ploegen, maar we begrijpen dat deze medewerkers vaak meereizen met de deelnemers en dus enkel het dagdeel meewerken waarop de club deelneemt. Daarom zal elke club een medewerker (min. 16j) moeten voorzien per 3 ingeschreven ploegen (12 atleten), met een maximum van 4 medewerkers per club. Er zal dus een aparte medewerkersverdeling per dagdeel zijn, en daarbij komen we heel wat handen tekort. We hopen dat een deel van de clubmedewerkers alsnog een hele dag willen meewerken, en gaan daarnaast zelf op zoek naar extra helpende handen.

Promotie
Concreet vragen we van onze clubs dat ze de promotie naar hun leden opstarten en hun deelname voorbereiden. Ten laatste zondag 3 maart het voorlopig inschrijvingsformulier in te vullen via deze link, waarin ze een inschatting geven met hoeveel deelnemers ze aanwezig zouden zijn en of ze de Jeugddag willen combineren met een extra activiteit. Op basis hiervan maken we een verdeling op, we bevestigen het tijdschema van elke club in de week van 4 maart. Je kan nadien nog afwijken van de aantallen opgegeven in het voorlopige inschrijvingsformulier maar we vragen om ons te verwittigen indien het meer dan twee ploegen in eenzelfde categorie (kangoeroes-benjamins of pupillen-miniemen) zouden zijn.

Je kan de digitale affiche hier downloaden om binnen jouw club promotie te voeren.
Voor meer informatie kan je contact opnemen met Nick Janssens via mail.