20/05

Mentale dip? Spreek over!

belga-6
Het aflopen jaar werd gedomineerd door de coronacrisis en dat heeft een sterke impact gehad op ons mentale welzijn. Op initiatief van de Atletencommissie heeft de Vlaamse Atletiekliga een brochure samengesteld om het mentale welzijn van onze atleten bespreekbaar te maken.

Ontdek de tips en tools

Al geruime tijd houdt het coronavirus ons in de ban. Het sociaal leven valt stil, naar school gaan is niet meer hetzelfde zoals anders, we kunnen onze vrienden niet zien en trainingen kunnen enkel in beperkte groep doorgaan. Dat kan leiden tot gepieker: “Zal ik niet ziek worden?”, “Hoe kan ik me conditioneel op peil houden?”, “Wat als straks de wedstrijden herstarten: ga ik nog mijn vroegere niveau halen?”

In onze brochure over mentaal welzijn vind je meerdere tips en tools die je helpen als het eens wat minder gaat.

Een internationaal onderzoek in het kader van het Europees Project SPIRIT geeft tevens een aantal inzichten weer over het omgaan met mentaal welzijn in de sport. Je kan een samenvatting van de studie en de belangrijkste bevindingen hier nalezen.

Volg de webinar

Op 24 juni staat een webinar gepland over mentaal welzijn bij atleten. Deze webinar is opgemaakt zodat de inhoud interessant is voor zowel atleten, trainers als bestuurders. Meer info vind je hier en ook inschrijven kan via diezelfde link. 

Heb je een mentale dip? Spreek over!