14/01

PK veldlopen Oost-Vlaanderen in Hamme: Marco Vanderpoorten en Charlotte Van Hese met overschot

-jdc2003

Sem Serrano haalde het met groot overwicht.

Topfavoriet Marco Vanderpoorten overvleugelde de tegenstand in eigen Hamme. Charlotte Van Hese veroverde het provinciale schildje bij de seniores vrouwen.

Marco Vanderpoorten/HAMM liet in een ijzig koud Hamme, waar het PK tot twee keer toe op een sneeuwbui werd getrakteerd, niks aan het toeval over. Vanaf de eerste meters schoof Vanderpoorten er vandoor. De bij Ac Meetjesland aangesloten Nederlander Manuel De Backer zag hem steeds verder voor zich uitlopen. Nathan Sevenois/RCG liep ruim een minuut na Marco Vanderpoorten als derde over de aankomstlijn. Achter Sevenois was het opnieuw een minuut wachten op het nummer vier, Lucas Lievens/ZA. 

In de korte cross stond er geen maat op Arno De Feyter/EA. Hij nam meteen de koppositie en liet Michael De Raedt/ASVO achter zich hollen. Brecht Windey/ACW eindigde twintig seconden later op de derde plaats.

Bij de juniores stond er geen maat op Sem Serrano/KAAG. Serrano stormde er van meet af aan vandoor en liep een voorsprong van driekwart minuut op Ruben De Smedt/AVLO bij elkaar.

Bij de scholieren werd het een duel tussen de eerstejaars met Merijn Huygens/HAMM als triomfator voor eigen volk. Mathias Meert/EA legde beslag op de tweede plaats. Pas driekwart minuut na Huygens liep Emiel Penneman/ACW als derde over de streep. Hij werd hiermee de eerste tweedejaars. Emiel De Coster/RCG en Lennert Rooms/HAMM vervolledigden daar het podium. Stan Van Moerkerke/STAX veroverde het brons bij de eerstejaars.

Bij de cadetten ging de winst bij de tweedejaars naar Vic De Smet/AVLO en bij de eerstejaars naar Nils Mertens/VS die als vijfde over de streep liep. 

 

Charlotte Van Hese heerst

Bij de vrouwen zette Charlotte Van Hese/AVLO haar vorm nog maar eens in de verf met een provinciaal schildje. De atlete van AVLO liet aanvankelijk Katrijn Vande Riviere/RIEM de kastanjes uit het vuur halen maar zette halfweg een versnelling in waardoor de atlete van AS Rieme al snel de rol moest lossen. Jenka Wittevrongel/ACME spurtte zich ten nadele van Jolien De Schaepmeester/VS naar de derde podiumplaats. Dorien Poppe/AVLO liep als tiende en eerste juniore over de aankomst.

In de korte cross schudde Lotte Scheldeman/ALVA Axana Schaeverbeke/ACME af in de laatste hectometers en greep het schildje. De na een lange revalidatie debuterende Lore Quatacker/KAAG mocht mee op het podium.

Bij de scholieren maakten de eerstejaars Catho Van Weyenberg/VITA en Anna Ornelis/EA er een mooi duel van. Met nog een ronde voor de voeten demarreerde Van Weyenberg. Ornelis zag haar opponente metertje bij metertje weglopen. Kato Van Hoecke/ACME liep als derde en eerste tweedejaars over de streep. 

Bij de cadetten liep Leonie Henderieckx/ACW voor de meute uit. Achter haar vochten de Lebbeekse clubgenotes Lize Vermeir/LEBB en Ruby Goossens/LEBB voor de andere podiumtrapjes. Vermeir haalde het overtuigend. Lebbeke was ook aan het feest bij de eerstejaars met Delfine De Smet/LEBB die op de negende plaats in een langgerekte spurt sneller was dan Sien Van Nuffel/KAAG, die als nummer elf over de streep liep. 

Bekijk hier de uitslag van het PK veldlopen in Hamme.