10/10

Lisa Rooms en Clément Deflandre veroveren in Lokeren Belgische titels op 10km

-jdc6944-00001-01-min

Lisa Rooms

Het BK 10 kilometer op de weg heeft er opnieuw twee nieuwe namen bij op de erelijst. De titels gingen zondag in Lokeren naar Lisa Rooms en Clément Deflandre. Bij de vrouwen was Rooms duidelijk de beste, bij de mannen werd het een bijzonder spannende ontknoping in het Oscar Van Rumststadion.

Bij de vrouwen was het Florence De Cock/WACO die met voorsprong het meeste kopwerk voor haar rekening nam. De kampioene van de 10.000 meter op de piste hield er een strak tempo op na, maar was niet opgewassen tegen de versnelling van Lisa Rooms/OEH in de slotkilometer. Rooms draaide in eigen streek solo de piste op en haalde het in een persoonlijk record van 33’52. Ze komt daarmee de nationale top vijftien aller tijden binnen. De Cock volgde in 34’02, eveneens een persoonlijk record, al liep ze op de piste al een stuk sneller. De derde plaats was in Lokeren voor duatlete Maurine Ricour/ACG, die met 34’36 één seconde boven haar persoonlijk record strandde.

Bij de mannen was het Nederbelg Manuel De Backer/ACME die het grootste deel van de wedstrijd het tempo bepaalde. Het werd een wedstrijd aan wisselend tempo, waarin er duidelijk eerder voor de titel dan voor de chrono werd gelopen. Pas diep in de finale ontplofte de wedstrijd. Manuel moest uiteindelijk vrede nemen met een negende plaats in 29’43, een viertal draaide samen de piste op. Sander Vercauteren/ACME haakte als eerste af en eindigde in 29’29. Clément Deflandre/HERV had nog de meeste reserves en won in 29’20 na een beklijvend duel met Vincent Bierinckx/ACHL, die één seconde later finishte. Duatleet Arnaud Dély/USBW maakte het podium compleet en klokte 29’24.

Rooms en Deflandre volgen Mieke Gorissen/ADD en Isaac Kimeli/OEH, die zondag ontbraken, op op de erelijst. De volledige uitslag vind je hier terug.