09/05

Landelijke 1: Oudenaarde en Dilbeek pakken titels na bloedstollende strijd

-jd22184

DAC wint de beker in landelijke 1

ASV Oudenaarde werd in Sint-Niklaas, na een ongemeen spannende namiddag, kampioen in landelijke 1 bij de mannen. Een titel die pas kon uitgereikt worden na de slotproef, waar Lebbeke met een puntje voorsprong op Oudenaarde aan begon. Een dag eerder draaide de strijd bij de vrouwen in Beveren ook al uit op een intense strijd. Want ook exact een puntje hield Dilbeek AC en Looise AV uit elkaar voor de aflossingen, maar finaal haalde DAC de overwinning binnen met drie punten respijt.

Oudenaarde overtreft verwachtingen

Het was Dries Van Schuylenbergh/ASVO die zondag in het Gerard Bontinckstadion in het eerste nummer van de namiddag, de 400m horden, Oudenaarde al een eerste zege bezorgde. Sten Geenens/ASVO (hoog met 1m95), Stef Botte/ASVO (100m in 10”73) en Killian Mersseman/ASVO (400m in 47”96) deden hem dat nadien na. Bij de Lebbeekse Atletiekclub zorgden Jan Van Den Broeck/LEBB (1500m in 4’18”20) en Arno De Feyter/LEBB (5000m in 15’21”13) voor de individuele uitschieters. Looise, dat brons behaalde, moest het stellen met een overwinning in het slotnummer: de 4x400m. “Ongelofelijk. En dan te weten dat we pas twee jaar geleden zijn gestegen naar de Landelijke 1 en dit dus ons debuutjaar op deze hoogte was”, zegt Ilse Van Nerom, trainer bij ASV Oudenaarde. “Deze titel is een bewijs dat we sterk bezig zijn. Het is een bewijs dat het ook met eigen atleten kan. De groep die vandaag onze kleuren verdedigede bestond immers puur uit jongens die vanuit de eigen jeugdwerking zijn gekomen. Dat we daar dit seizoen de titel mee zouden pakken hadden we nooit durven dromen. Opgelet, ambitieus waren er wel, maar we dachten eerder aan een plaatsje bij de beste vijf. Er sneuvelden vandaag liefst zes clubrecords en we zijn boven onszelf uitgestegen.”

Vlierzele Sportief, leek na een regelmatige middag lang op weg naar de vierde plaats tot wanneer een positiewissel hen op het slotnummer (4x400m) een uitsluiting kostte waardoor Roeselare hen alsnog naar de vijfde plek verwees. Helemaal onderin het klassement eindigde AC Break. De Antwerpse formatie beschikte over amper vijf atleten en dat leverde hen amper 49 punten op. Bijna de helft daarvan kwamen op naam van Timothy Truyts/ACBR die een tweede plaats behaalde in het discuswerpen (46m16) en een vijfde in het kogelstoten (13m65).

De uitslag van de interclub bij de mannen in landelijke 1 vind je hier.

TEKST: Dirk Van Bruysel

Spanning tot de laatste ronde

In Beveren nam het organiserende Volharding de beste start met winst op de 100m horden dankzij Sara Van Hoyweghen/VOLH (15”21). Het werd hun enige overwinning en de thuisploeg zou uiteindelijke zevende eindigen. Yoika De Pauw/STAX werd tweede op de horden en haalde de enige overwinning voor STAX met 40m01 in het speerwerpen. Met ook een derde plaats voor Sena Tay/STAX in een sterke discuscompetitie, waar Florence Boeynaems/ZWAT won met 44m91 voor Anke Naudts/VOLH met 42m82 en Tay met 41m32, en mooie punten van Thais Favoreel/STAX eindigden de Oost-Vlamingen als derde met 125 punten. Ze hielden net een puntje over op Zwijndrecht Atletiek dat vierde werd.

Bovenaan ging het tussen Dilbeek AC en Looise AV. Kyra Janssens/DAC was goed voor een dubbele overwinning op de sprint (100m in 12”43 en 200m in 25”71) en liep als slotloopsters op de 4x100m ook als eerste over de finish (49”89). Jade Vandenbroucke/DAC zorgde ook voor de nodige punten, want ze werd tweemaal derde (ver met 5m18 en 100m horden 16”30). Bij LOOI kwamen de grote punten van Messalina Pieroni/LOOI met winst op de 400m in 55”36 en als slotloopsters bij de winnende 4x400m in 3’57”89. Het bleek echter net niet genoeg, want DAC pakte als vierde voldoende punten om LOOI af te houden. Met 135 punten voor DAC tegenover 132 punten voor LOOI was de titel voor de Vlaams-Brabanders.

De uitslag van de interclub bij de vrouwen in landelijke 1 vind je hier.

TEKST: Ben Ghyselinck