15/08

KVV Jongens: Vier dubbelwinnaars trotseren de wind

-ldq0617

Symen Vinck: twee Vlaamse cadettentitels binnen het uur.

Echt historisch kan je dit Vlaams kampioenschap niet noemen want daarom was de wind teveel spelbreker. In de laatste rechte lijn stond er een tegenwind die tot 4,5m/s waaide waardoor sprintprestaties uitgesloten waren en de afstandsnummers zeer tactisch gelopen werden. Van enige nieuwe noteringen in de top 10 allertijden was dus allerminst sprake, mede omdat er in de horizontale springnummers amper homologeerbare prestaties werden neergezet. Vier atleten slaagden er echter in om de wind te trotseren en kroonden zich tot dubbelwinnaar.

De winnaars van dit dubbelgoud waren trouwens evenredig verdeeld over de beide leeftijdscategorieën. Zo kroonde cadet Symen Vinck/AVLO zich in de 300mH (41”31) tot de eerste Vlaamse kampioen van de dag en was hij een uurtje later opnieuw de beste in het hinkstapspringen (12m64). Net zoals het merendeel van de springers, stond er ook voor Symen teveel rugwind om in de geschiedenisboeken te komen. Leeftijdsgenoot Alexander Anthonissen/KAPE maakte indruk in het werpen. Eerst verbeterde hij zich, met de discus, stevig tot 50m69 en daarna kogelde hij naar winst met 14m14. Scholier Wolf Belien/STAX werd wel een slachtoffer van de weersomstandigheden.  Hij won dan wel vlot de 100m (11”32) en de 200m (22”66) maar botste tegen een spreekwoordelijke muur en kwam niet in de buurt van zijn beste tijden. Ook Jente Hauttekeete/KAAG kon twee keer vieren. De eerstejaars won het verspringen met 6m72 terwijl concurrent Kwinten Torfs/ACHL na twee nulsprongen slechts 5m80 liet noteren. Ook in de 110mH (14”83) won de Gentenaar het goud.
In de 400m bij de cadetten kon Tibo Malumgré/GEEL zijn race het best indelen. De Kempenaar won in 52”25 oftewel vier honderdsten sneller dan favoriet Victor Bettens/EA. Ward Janssens/ATLA domineerde in de 1500m steeple. Hij klokte af in 4’35”77 wat toch acht seconden sneller is dan wat hij eerder deed. Scholier Simon Versavel/FLAC had wel geluk met de wind want zijn winnende hinkstapprestatie van 13m50, tevens een nieuw persoonlijk record, was wel geldig. De spannendste competitie van de dag was het hoogspringen want Milan Mareels/OLSE, Lennert Verduyn/ABES en Arno Govaert/ACW sprongen allen over 1m88. Milan deed het in iets minder pogingen en mocht zegevieren. In de 800m bij de cadetten sprintte Thomas Borry/SPBO (2’04”15) iets sneller dan Aaron Van Lersberghe/OB (2’04”52). Bij de scholieren was er eveneens een minimaal verschil. Ruben Van Looy/ARAC (2’00”32) trotseerde de wind net iets beter dan thuisatleet Arne Vergison/RCG (2’00”93). We duimen nu al voor een windstil BK in Kessel-Lo!

Bekijk hier de resultaten.