27/01

Allianz KVV indoor eerste grote test van het indoorseizoen

-d4s6686

Kobe Vleminckx kruipt in de startblokken voor de 60m

Heel wat toppers komen zondag op het Allianz KVV alle categorieën indoor in Gent een eerste keer de vorm testen. De 400m voor vrouwen (Helena Ponette, Imke Vervaet) en het hoogspringen voor mannen (Jef Vermeiren, Bram Ghuys) beloven alvast spektakel. We verwelkomen zelfs een wereldkampioene vijfkamp. Noor Vidts neemt namelijk deel aan het kogelstoten en de 60m horden. Rani Rosius en Kobe Vleminkx kruipen in de startblokken voor de 60m.

MANNEN

Jef Vermeiren zweefde onlangs over 2m27 (3de prestatie aller tijden indoor). Hij is de topfavoriet voor de hoogspringtitel. Maar met ook Arne Min/AVLL, Bram Ghuys/OEH, Sten Geenens/KASV en Giebe Aalgoet/HCO op het wedstrijdblad zal hij het goud niet cadeau krijgen. Op de 60m zullen alle ogen gericht zijn op Kobe Vleminckx/AVLL. Benieuwd of hij de limiet voor het EK indoor van 6.63 kan benaderen of realiseren. Al is het nog vroeg op het seizoen. De Tornados wagen zich voorlopig niet aan een 400m. Christian Iguacel/AVLL en Jonathan Sacoor/OEH staan wel ingeschreven op de 200m. Stijn Baeten/DCLA komt indoorritme opdoen op de 1500m.

 

VROUWEN

Bij de vrouwen kondigt de 400m zich aan als één van de topnummers met onder meer Helena Ponette/HCO, Imke Vervaet/RCG, Margo Van Puyvelde/KASV, juniore Zoë Laureys/DUFF en 800m-specialiste Renée Eykens/AA die langzaam aan haar comeback timmert na haar verschrikkelijke achillespeesblessure. Rockets Rani Rosius/AVT, Rani Vincke/KAAG en Elise Mehuys/AVLL hebben goeie papieren voor de 60m. In het hoog kan er een mooi duel komen tussen Merel Maes/ACW en Zita Goossens/DEIN. Of wie weet kan Yorunn Ligneel/HAC zich mengen in de debatten. Jolien Boumkwo/VAC jaagt op de titel in het kogelstoten. Enkele scholieren die de voorbije weken sterk voor de dag kwamen op het KVV cadetten en scholieren en op het PK cross willen bevestigen zondag. Sem Serrano/KAAG gaat voor een toptijd op de 3000m en Laura Ooghe/HAC staat ingeschreven voor het verspringen met 6m11. 

Alle info over het Allianz KVV indoor alle categorieën is terug te vinden op atletiek.nu

De actie is zondag live te volgen op ons YouTube-kanaal:

https://www.youtube.com/watch?v=tD4jqSuU2-c