15/08

KVV Cadetten-Scholieren meisjes: favorietes winnen moeiteloos

-ldq1339
Een zomerzonnetje en gunstige meewind voor de sprinters in de AtletiekArena Gaston Roelants in Kessel-Lo en dat was heel wat aangenamer dan de weersomstandigheden van vorig jaar in Lier. De meeste favorieten vervulden hun taak met verve al waren er heel wat die de titel pakten zonder al teveel energie te verspillen.

Zo verbeterden slechts twaalf van de eenendertig winnaressen zich en dat was in het verleden vaak anders. Gelukkig waren er enkele uitzonderingen die de regel bevestigden want er werden toch drie nieuwe top 10-noteringen allertijden neergezet. De eerste die de ranglijsten kon verstoren, was scholiere Dani Maluta/ACKO. Met de kogel haalde de Vlaams-Brabantse 14m99 en slechts twee atletes deden ooit beter. Ook cadette Angel Agwazie/AVLO zette eenzelfde huzarenstuk neer. Niet enkel verwees ze favoriete Lynn Beck/KAPE (11”46) naar het zilver in de 80m horden maar met 11”38 komt ze eveneens op plaats drie van de ranglijsten aller tijden terecht. Scholiere Laures Bauwens/RCG pakte andermaal de sprintdubbel. In de 100m verbeterde ze zich zelfs tot 11”89 en daarmee bevestigt ze haar negende plaats allertijden. In de 200m werd het later 24”55. Ook bij de cadetten een dubbele winnares want Lieselotte Van Laere/ACW was twee keer duidelijk de beste (12”30 en 25”27).

De titels in het polsstokspringen gingen allebei naar AC Herentals. Scholiere Hanne Borstlap, die haar competitie pas begon nadat alle concurrentes gestopt waren, gaf met 3m65 het goede voorbeeld. Haar jongere clubgenote Fleur Hooyberghs won bij de cadetten met 3m40. In de lage hordewedstrijden lieten de nieuwe Vlaamse kampioenes een nieuwe besttijd noteren. Kato Moustie/HCO (44”73) deed het in de 300m horden terwijl Eline Claeys/ATLA (61”70) de volledige baanronde met hindernissen succesvol afhaspelde. Scholiere Eve Willems/VAC zette, ondanks de tegenwind in het verspringen, een zeer constante reeks neer en won met 5m64. Binnen minder dan drie weken kunnen de meisjes nogmaals de degens kruisen en ook de strijd aangaan met onze Franstalige landgenotes bij de Belgische kampioenschappen.

Bekijk hier de resultaten.