20/01

KVV Cadetten Scholieren Meisjes: Charlotte Vanlangenaker springt zich in de geschiedenisboeken

mini-d4s7445-00001

Charlotte Vanlangenaker pakt stevig het nationaal cadettenrecord in handen en gooide ook de kogel het verst weg.

Terwijl het buiten nog volop aan het vriezen was, stond de Gentse Topsporthal van ’s ochtends vroeg in lichterlaaie. De polsstokspringsters mochten  traditioneel het Vlaams kampioenschp openen en deden dat met veel bravoure. Dé uitgesproken favoriete bij de cadetten, Charlotte Vanlangenaker/RCT, stelde niet teleur en vestigde meteen een nationaal record.

Dat het Belgische record uit 2016 van Stefanie Dadayeva (3m60) in gevaar was, bewees Charlotte al tijdens het PK door dat record tot op 5cm te benaderen. Vandaag ging ze echter bij haar derde poging over 3m61 en ze herhaalde dat huzarenstukje meteen op 3m65. Op het BK volgt ongetwijfeld een nieuwe recordpoging. Alsof dat nog niet voldoende was, kogelde de Vlaams-Brabantse zich ook naar een tweede titel. Met 14m16 verbeterde ze niet enkel haar persoonlijk record drastisch maar komt ze ook op de vijfde plaats van de allertijden ranglijsten terecht.
Ook Chadrak Belinda Bula Bula/VMOL maakte, als eerstejaars, meteen indruk. In de 400m snelde ze weg van favoriete Elena Kluskens/LAT en klokte een bijzonder mooie 57”99 (5de AT). Hoogspringster Merel Maes/ACW, die eveneens nog maar eerstejaars is, ging over 1m71 en daarmee nestelt ze zich, samen met een kwartet andere atletes, op de negende plaats allertijden. De 800m ging onbedreigd naar Jana Kluskens/LAT. De tweelingzus van Elena ging er van bij het startschot vandoor en liep uiteindelijk 2’18”92.
Bij de scholieren vielen er geen nieuwe top 10-noteringen te rapen. Luca Heyvaert/LEBB was de meest regelmatige sprintster en won dubbelgoud. In de finale van de 60m verbeterde ze zich tot 7”84 en de baanronde legde ze af in 25”42. De enige West-Vlaamse die zich Vlaams kampioene mag noemen, is Charlotte Van Laethem/HCO. Zij won dankzij een sterke eindsprint de 800m in 2’17”61 van provinciegenote Emma D’Haene/AZW (2’18”48). Britte Lodewijckx/AVT won de 60mH in 8”77.

Bekijk hier de resultaten van het Vlaams kampioenschap cadetten en scholieren.