15/08

KVV Cadetten-Scholieren jongens: Segers en Van Den Bergh maken indruk

-ldq2130
Een lange dag vol atletiek in Kessel-lo bracht mede door het prachtige weertje ook enkele schitterende prestaties. Vooral in de kortste loopnummers werd er op het KVV cadetten-scholieren straf gepresteerd, met liefst zes resultaten die goed waren voor een nationale top tien aller tijden. Vooral de spurtprestaties van cadet Daniël Segers/EA en scholier Sven Van den Bergh/AVKA spraken tot de verbeelding.

Scholier Sven Van den Bergh werd onlangs nog vijfde in de 400 meter bij het EK scholieren, maar bewees in Kessel-lo dat hij ook over een geweldige dosis pure snelheid beschikt. Hij won eerst de 100m in een straffe 10”78, en snelde vervolgens in de 200m naar een al even indrukwekkende 21”80 en bleef daarmee voor een andere Tbilisi-uitblinker, Tuur Bras/OEH. De twee chrono’s zijn de beste Belgische jaarprestaties, en beide goed voor een achtste plaats aller tijden. Op de hoge horden pakte met Simon Verherstraeten/LYRA een andere scholier ook al met een supertijd uit, want zijn 13”97 over 110m horden brengt hem in de nationale top tien aller tijden. In het kogelstoten settelde Kasper Verbeylen/DCLA zich met zijn 16m39 in de top twintig aller tijden.

Ook bij de cadetten werd er heel snel gespurt. Na een zege in het verspringen met 6m74, snelde Daniël Segers, onlangs nog goed voor het BR meerkamp én verspringen, naar een fenomenale 22”33. Multitalent Segers moet op de allertijdenlijst zo alleen nog Wim Van Belle laten voorgaan en komt dus op de tweede plaats. Hij gaf in de 200m het nakijken aan Ampofo Kingsley/RCG, maar ook diens 22”71 was een toptijd. Kingsley, die (nog) geen Belg is, komt op nummer acht aller tijden. Dat kunstje deed de Gentenaar nog eens over in de 100 meter, want Kingsley’s 11”23 was daar zelfs goed voor de zevende plaats aller tijden in België.

Andere straffe cadettenprestaties kwamen er onder andere in het werpen: Benjamin Smets/ROBA gooide zijn speer naar 52m20 of een beste Belgische jaarprestatie, en de 54m63 in het discuswerpen van Lars Coene/KAAG brengt hem zelfs in de top vijftien aller tijden. Hij verbeterde zich daarbij met bijna zes meter, en zorgde voor een speciale dubbel door met 12m48 ook het hinkstapspringen te winnen. Een beste jaarprestatie kwam er ook voor Thibeau Verniers/AVLO over 300m horden: hij snelde naar 40”82. Arthur Daenens/OB maakte indruk in de 800 meter door van kop af de tegenstand op grote achterstand te sprinten en in 2’05’’49 de Vlaamse titel te grijpen.

Hier de resultaten