23/01

KVV cadetten en scholieren jongens: Lorenzo Nys droomt van meer na sterke dubbel

nys-lorenzo-2022-kvvi-jdc-min

Lorenzo Nys won zowel de titel in het hoogspringen als het vespringen

De cadetten en scholieren jongens trokken gisteren ook richting Gent voor de Vlaamse kampioenschappen indoor. Lorenzo Nys liet zich opnieuw opmerken met een knappe dubbel en ook Luka Afschrift ging met dubbel eremetaal naar huis bij de cadetten. Bij de scholieren lieten Dieter Bergs en Rune Ginkels ook van zich spreken.

Cadetten jongens: Lorenzo Nys droomt van Belgisch record

De eerste titel bij de jongens was voor Floris Samain/AZW in het polsstokspringen met 3m20, waarmee hij voor het eerst over drie meter sprong. Lorenzo Nys/DCLA bevestigde zijn eerste plaatsen op de inschrijvingslijst met winst in zowel het verspringen met 6m02 als in het hoogspringen met 1m88, wat hem op een gedeelde zesde plaats in de ranglijst aller tijden brengt op zes centimeter van het BR van Bram Ghuys/OEH. Met een PR van 1m91 hangt er deze winter misschien een recordverbetering in de lucht. Rune Vandezande/ADD was goed voor brons in het verspringen, maar op de 60m was hij de topfavoriet. Met 7”34 pakte Vandezande zoals verwacht goud. In het kogelstoten kwam Finn Coene/KAAG pas na de vijfde beurt aan de leiding met een worp voorbij dertien meter. In zijn zesde beurt deed hij nog beter, want met 13m94 bleef hij amper vijf centimeter onder zijn PR. Clubgenoot Luka Afschrift/KAAG maakte zijn favorietenrol ook waar. In de finale van de 60m horden scherpte hij zijn PR uit de reeksen verder aan tot 8”54, goed voor de titel en de tweede chrono aller tijden op de korte horden die sinds 2020 op 0,838m staan voor de cadetten jongens. Met een PR van 11m54 in het hinkstap pakte Afschrift nog een tweede Vlaamse titel.

Na zijn overwinning met de kogel moest Finn Coene lang wachten om in de blokken te kruipen voor de 200m. Het deerde hem niet, want met 24”19 knalde hij naar zijn tweede titel van de dag. Op de 400m had Josse Martin/RCG een ruime voorsprong op de inschrijvingslijst en hij maakte de verwachtingen waar. Met 53”35 had Martin meer dan twee seconden voorsprong op zijn dichtste concurrent. Na de provinciale titel in het veld won Kilani Njema/LEBB zijn tweede titel op twee weken tijd met de Vlaamse titel indoor op de 800m. De eerstejaars verbeterde zich tot 2’05”45 en pakte de overwinning voor Mats Vervoort/LYRA (2’05”87).

Scholieren jongens: Dieter Bergs autoritair op 60m, maar mist de dubbel

Vlaamse en vice-Belgische kampioen op de 100m Dieter Bergs/ROBA kwam zoals verwacht als beste uit de reeksen van de 60m met 7”09, liefst twee tienden sneller dan de tweede finalist. In de finale liep hij overtuigend naar de titel in een nieuw PR met 7”00. Op de 200m leek hij op weg naar de dubbel, maar Bergs raakte niet voorbij Jarno Torck/LEBB in de buitenbaan en moest zich gewonnen geven. Torck pakte de overwinning en de titel met 22"71. In de finale van de 60m horden was Zeno Van Neygen/DAC de beste met 8”41, nadat hij ook al de snelste tijd had neergezet in de reeksen. Mateo Bogaert/ASVO liep van kop af aan naar winst op de 400m in 52”81. De 800m leverde een spannend duel op tussen Noah Coetsier/KAAG en Chiel De Cremer/ACP. In de voorlaatste ronde versnelde Coetsier, maar De Cremer volgde aandachtig. Op 150 meter van het einde versnelde De Cremer, maar hij raakte niet voorbij Coetsier bij het ingaan van de laatste bocht. In de laatste meters bleef De Cremer aandringen en kon hij zich nog net voor Coetsier over de finish gooien om met twee honderdsten te winnen.

In het verspringen bevestigde de favoriet, want met 6m70 won Dai Keïta/DCLA autoritair de Vlaamse titel. Gijs Geerits/BREE kwam als aanvoerder van de inschrijvingslijst aan de start in het hinkstapspringen, maar Lowie Wauters/KAAG maakte het hem knap lastig. Uiteindelijk hield Geerits twee centimeter over op Wauters om de Vlaamse titel te pakken. In het polsstokspringen was Rune Ginkels/ROBA al na zijn derde sprong zeker van de zege. Uiteindelijk haalde hij de titel binnen met 4m21. In het hoogspringen werd het een pak spannender. Ginkels ging samen met Lucca Goossens/ATLA als enigen over 1m86. Op weg naar die hoogte had Ginkels wel een poging meer nodig, waardoor hij op achtervolgen was aangewezen. Goossens faalde uiteindelijk drie keer op 1m88, maar bij Ginkels was het wel raak bij zijn derde poging met een tweede titel als gevolg. In het kogelstoten kwam Ides Verhulst/ACW als topfavoriet aan de start en met 16m65 maakte hij die rol waar.

De volledige uitslag vind je hier terug.