05/08

Koen Naert zonder discussie

KoenNaert

Koen Naert wint BK 10 km op de weg

557 lopers of 58 meer dan vorig jaar kwamen aan bij de 10 km van Lokeren, die voor de 2de keer op rij als BK op de weg in aanmerking kwam.

Ook kwalitatief haalde deze wedstrijd een hoger niveau. Koen Naert/RESC volgde titelverdediger Nick Van Peborgh/ACBR op, die als 3de nochtans 25” sneller liep als vorig jaar. De 28-jarige Oostkampnaar maakte het verschil net voor de afsluitende ronde op de lokale kunststofpiste. Hij telde 6” voorsprong op de 2 jaar oudere Régis Thonon/WACO uit Malmédy en het dubbele op Nick Van Peborgh. Daarna volgde het DCLA-trio Dries Baesemans/DCLA, Lukas Van Assche/DCLA en Dennis Laerte/DCLA. Stijn De Vulder/ACG sloot de top tien af. Hij werd in de strijd voor de master op 3 km van de aankomst voorbijgelopen door Bruggeling Alexander Diaz Rodriguez/BEHO, die in het zog van Stijn Garain/ACP strandde.

Met Louise Carton/ACME liep een West-Vlaamse ook weg met de vrouwenzege. De 23-jarige Oostendse legde de afstand af in 32’30”.  Zij was goed voor een nieuw wedstrijdrecord, maar mocht niet op het BK-podium. Louise schreef zich te laat in, maar rouwde er niet om. Zij wilde enkel het wedstrijdritme onderhouden met het oog op de 3000 m van Lanaken op 25 augustus. Hanne Verbruggen/VITA kwam als 2de aan, maar stond evenmin op het BK-podium en zelfs niet in de uitslag. Een klacht wegens ongeoorloofde fietsbegeleiding viel niet in dovemansoren. Toch volgde Hanna Vandenbussche/AVR zichzelf niet op als kampioene. Nina Lauwaert/HAMM, vorig jaar 2de, hield deze keer de Leuvense docente filosofie, achter zich. 7” bedroeg het verschil tussen beiden. Karen Van Proeyen/ROBA ontdeed zich in de slotfase van Charlotte Van Hese/VOLH en Meulebeekse Charline Vanneste/AVMO. Zij werd 3de van het BK.