12/01

KBAB wordt Belgian Athletics

sport-belgianathletics-pos-cmyk-png

Het logo van Belgian Athletics

De Koninklijke Belgische Atletiekbond (KBAB) zal vanaf heden een eigentijdse identiteit aannemen en verdergaan onder de naam Belgian Athletics (B.A.).

De Koninklijke Belgische Atletiekbond werd opgericht in 1912. In 1978 werd de KBAB opgesplitst in de Vlaamse Atletiekliga en de Ligue Belge Francophone d'Athlétisme (LBFA). De KBAB bleef behouden voor onder meer de vertegenwoordiging van België in de internationale federaties.

Sinds 1 januari 2024 is Belgian Athletics (B.A.) de nieuwe naam voor onze nationale federatie. De naam KBAB verdwijnt. Vanaf nu zullen alle officiële documenten, communicatie en evenementen van de federatie de naam "Belgian Athletics" (B.A.) dragen. We hopen dat deze nieuwe naam bijdraagt aan een grotere bekendheid en erkenning, zowel nationaal als internationaal.

"Belgian Athletics" als onze officiële naam zal niet alleen helderder zijn voor onze eigen atleten en belanghebbenden, maar het zal ook bijdragen aan een sterker en herkenbaarder imago in de wereldwijde atletiekgemeenschap.

 

 

Spike test

Accepteer de marketing-cookies om de inhoud weer te geven.

Verander uw toestemming

Testje filmpje Spike