17/04

Justien Grillet blijft op zoek naar balans tussen intensiever trainen en blessurevrij geraken

-d4s2694

Justien Grillet.

De achillespeesblessure die haar al het hele winterseizoen hinderde, blijft Justien Grillet parten spelen. Het is voor de specialiste van de 400 meter horden, momenteel op VAL-stage in Turkije, constant zoeken naar een balans tussen voldoende trainen en heel blijven.

“Van een ideale voorbereiding is zeker geen sprake”, vertelt Justien Grillet/VS vanuit het Turkse Belek. “Mijn achillespees blijft opspelen. Het ging een tijd goed, maar toen ik met het specifiekere werk begon, kreeg ik terug last. Ik bekijk nu van dag tot dag ik hinder heb en pas op basis daarvan de trainingen aan.”

Dat de blessure zo lang blijft aanslepen, begint stilaan frustrerend te worden. “De stap zetten naar de specifieke trainingen wil niet lukken, hoewel het daar tijd voor is. Ik ben wel nog altijd een goeie basis aan het leggen. Het is wachten tot ik eens een maand voluit kan doortrainen, maar momenteel moet ik nog regelmatig een weekje alternatieve trainingen inlassen. Gelukkig is het hier in Belek ideaal voor zowel loop- als alternatieve trainingen.”

Justien probeert ondanks de tegenslag positief te blijven. “Ik studeer zelf kiné en weet dat je niet kan voorspellen hoelang zo’n blessure zal aanslepen. We weten nu wel al veel beter dan enkele maanden geleden wat mijn pees precies aankan. Ik ga er nu ook beter mee om. Treuren helpt niet, en ik probeer alles te doen wat binnen mijn mogelijkheden ligt. De trainingen die ik doe, zijn wél goed. Zo ik heb al eens 500’en aan hele hoge intensiteit kunnen doen zonder spikes. Als ik eens een maand kan doortrainen, komt het zeker goed.”

Ondertussen zijn we al op drieënhalve week van de World Relays in Japan aanbeland, maar Justien wil nog geen uitspraken doen over haar wedstrijdplannen. “Het heeft gewoon zin om al concrete plannen te maken, omdat ik alles van dag tot dag moet bekijken momenteel.”