01/11

"Jonge Leeuwen" daagt geëngageerde jongeren uit

jl-bannermail-6
Zet je klauwen in je idee en inspireer de sportwereld! Met die slogan gaan we samen met de Vlaamse Sportfederatie op zoek naar gemotiveerde clubsporters tussen 16 en 25 jaar. We zijn ervan overtuigd dat er enorm veel talent schuilt in onze jeugd en dat ze met hun frisse ideeën vernieuwing kunnen brengen in hun atletiekclub, onze federatie en bij uitbreiding de hele sportsector.

De Vlaamse Sportfederatie lanceert het project Jonge Leeuwen, waarin 15 jongeren vanaf 1 januari 2022 de kans zullen krijgen om een vernieuwend sportidee uit te werken.  Hierop aansluitend doet de Vlaamse Atletiekliga een oproep naar hun Jonge Leeuwen om tussen 1 oktober 2021 en 1 december 2021 projecten in te dienen gericht naar het versterken van de clubwerking. Dat kan op verschillende aspecten: sportief of administratief, organisatorisch, gericht naar communicatie, evenementen, doelgroepwerking, …

Alle goedgekeurde projecten zullen een financiële ondersteuning krijgen van de Vlaamse Atletiekliga. Het beste project uit deze voorselectie gaat door naar het sporttakoverschrijdende project “Jonge Leeuwen” van de Vlaamse Sportfederatie, dat project wordt daar begeleid in een professioneel kader en komt in aanmerking voor mooie financiële prijzen.

Cédric Van Branteghem steunt de Jonge Leeuwen

Experts en ex-topsporters zullen de jongeren in 2022 mee begeleiden, inspiratiesessies en workshops geven. Ook Cédric Van Branteghem, gewezen topatleet en jarenlang lid van ons 4x400m-team, zal de Jonge Leeuwen mee begeleiden. Als meetingdirecteur van de Allianz Memorial van Damme zal hij zijn expertise met de jongeren delen en hen inspireren in hun leidinggevende en organisatorische uitdagingen.

Prijzen

Een onafhankelijke jury kiest aan het einde van het traject vier winnaars (in vier verschillende categorieën). De gelukkigen maken kans op een prijzenpot van 8.500 euro.

Gemotiveerd om je vast te bijten in je idee?

Via de website van Jonge Leeuwen vind je alle informatie over het project van de Vlaamse Sportfederatie.
Hier vind je alle info betreffende het indienen van jouw project (voor 1/12!) bij de Vlaamse Atletiekliga.