27/06

Jolien Boumkwo gaat viraal

belgaimage-69340891

'One for the team', zei Jolien Boumkwo.

'One for the team'. Het hordeoptreden van Jolien Boumkwo op de European Team Championships gaat de wereld rond. Miljoenen mensen bekeken de beelden en media over heel de wereld pikten het verhaal op.

Jolien Boumkwo was de voorbije dagen tot haar eigen verbazing alomtegenwoordig in de media. Van meest gelezen item op Sporza.be tot een radio-interview op MNM en een item in het VRT-journaal. Zelfs de New York Times wijdde een uitgebreid artikel aan de 'hordelopende' kogelstootster. Op de sociale media gaat het filmpje viraal met miljoenen views. Haar positieve boodschap 'One for the team' komt mooi naar voren. Op enkele (onvermijdbare) negatieve reacties na oogst ze vooral veel bewondering. 

Het verhaal is intussen wel bekend. Onze nationaal recordhoudster kogelstoten scoorde eerst een zevende plaats in het kogelstoten met 16m58. Nadien kroop ze in de startblokken voor de 100m horden om de geblesseerde Anne Zagré te vervangen om zo nog 2 puntjes te sprokkelen. Helaas voor de Belgische ploeg mocht het niet baten – wat een sprookje zou het geweest indien Boumkwo's punten wél doorslaggevend bleken -  en degradeerde ons land uit de First Division. Maar naast de degradatie zal toch ook het onzelfzuchtige optreden van de 29-jarige atlete blijven hangen.

Bekijk hieronder nog eens de onvergetelijke beelden!

Accepteer de marketing-cookies om de inhoud weer te geven.

Verander uw toestemming