14/03

Jeugddag staat na vier jaar opnieuw voor de deur!

snapshot-1
Op zaterdag 18 maart 2023 organiseert Atletiek Vlaanderen haar 31e Jeugddag. Na het grote verjaardagfeest in 2019 voor de dertigste editie, hadden we gehoopt om dat feest in 2020 verder te zetten. Omwille van bekende redenen heeft het tot 2023 geduurd voor we onze Jeugddag opnieuw kunnen organiseren.

De Jeugddag van Atletiek Vlaanderen is veel meer dan enkel atletiek. De kinderen krijgen een aanbod van atletiekspelvormen waarin ze zich tegen elkaar kunnen meten, in een aangename en ontspannen sfeer. De Jeugddag is vooral een sociaal en sportief evenement, waarbij kinderen al sportend kennis kunnen maken met atletiek in al zijn vormen.

Noor Vidts steunt Syrië – Turkije 1212

Zoals reeds aangekondigd zal niemand minder dan wereldkampioene Noor Vidts aanwezig zijn tijdens de Jeugddag van Atletiek Vlaanderen. De jeugdatleten zullen zich op deze manier niet alleen uitbundig amuseren met hun avontuurlijke ontdekkingsreis, ze zullen ook een foto met de meerkampster van wereldniveau als herinnering kunnen koesteren.

Elke editie schenken we als federatie 1€ van het inschrijvingsgeld per atleet aan een goed doel gekozen door de aanwezige topatleet. Dit jaar kiest Noor voor de actie 'Syrië - Turkije 1212', de groep van organisaties die noodhulp voorziet voor de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië. Noor behaalde onlangs een bronzen medaille op het EK indoor in het Turkse Istanbul, de keuze voor haar goed doel was dus evident.