18/03

Jeugddag: met Spike de wereld rond !

img-7134
Meer dan 1500 kinderen zakten af naar de Gentse Topsporthal voor hun eerste ontmoeting met onze nieuwe atletiekheld. Welke naam zou het uiteindelijk geworden zijn, hebben ze mijn inzending gekozen? De attente lezer kon in het artikel deze week al een kleine tip ontdekken: Spike is er! Deze inzending van Geert, Filip en Michaël was veruit de populairste naam, en met een duidelijke link naar onze favoriete sport.

Spike miste zijn intrede niet en was de ster van de show. De atleten vroegen een handtekening of een knuffel en waren maar al te blij om met hun nieuwe idool op de foto te gaan. Spike vond het allemaal superleuk en nam hen mee in een reis rond de wereld:  stoten met een sneeuwbal, springen als een kangoeroe, lopen als een pinguïn, surfen op het droge - geen uitdaging was te veel of te gek voor de ploegjes!

Op het einde van het spektakel mocht de Gentse Schepen van sport Resul Tapmaz nog aankondigen dat er €1.568 werd ingezameld voor de Back on track-foundation van Thomas Van Der Plaetsen, waarmee ze kankerpatiënten ondersteunen en helpen om hun zware behandeling waar mogelijk te verlichten.

Daarna ontaarde een woeste “Haka” op het middenterrein, 1.500 kinderen stampten met hun voeten, sloegen op hun borst en brulden als woeste leeuwen (of waren het vossen?). Het indrukwekkende slot van een mooie dag waarin we vooral alle clubs, medewerkers en begeleiders willen bedanken voor de vlotte opbouw, afbraak en vooral schitterende dag die we allen hebben beleefd.