17/03

Jeugddag: met de magische medaille van Spike naar nieuwe werelden

img-20180317-142110662

Een 1600-tal jeugdatleten bezetten de Gentse Topsporthal voor reeds de 29e editie van de Jeugddag, de traditionele afsluiter van het winterseizoen. Vooral de benjamins waren talrijk opgekomen, zelfs meer dan vooraf gemeld waardoor er nummers tekort waren. Het wachten is nooit prettig maar gelukkig konden de kinderen volledig uit de bol gaan op de vele atletiek-activiteiten.

Dankzij Spike's magische medaille ontdekten ze werelden als Pasopland, waar alles gevaarlijk is, en Hoezitda, waar gesproken wordt in raadsels. Lopen door een vlammenzee, reuzenballen voortduwen, meteorietballen ontwijken, en zich afvragen of die grote medecinebal nu meer of minder weegt dan die kleine kogel. De Jeugddag was zoals steeds knotsgek en verrassend.

Spike zelf zag ook dat het goed was en had zelfs een eigen cameraploeg mee. Hij vertrouwde ons toe dat hij binnenkort een eigen tv-kanaal zal opstarten: Studio Spike. Maar daarover later meer...

Onze nationale trots van het discuswerpen Philip Milanov was ook aanwezig en ging graag op de foto met alle clubs. Een mooi aandenken van een lange maar o zo leuke dag. Dankzij Philip zullen we ook een mooie gift aan Artsen Zonder Grenzen kunnen schenken.

We kunnen enkel alle medewerkers, begeleiders, clubs en alle andere mensen bedanken die deze Jeugddag mogelijk maken. En laten we zeker niet de steun van Sport Vlaanderen, Sportdienst Gent en Lotus vergeten. En tenslotte nog een laatste dank aan Willy Van Hove die na jaren trouwe dienst een laatste keer zijn stem heeft verleend aan onze Jeugddag.

Op naar volgend jaar, waar we een 30e jubileum zullen mogen vieren!