12/02

Jente Hauttekeette en Laura Van den Brande winnen hoogstaand BK meerkamp indoor

-jdc5399

Jente Hauttekeete zette een topscore neer en mag dromen van het WKI.

Jente Hauttekeete (goud zevenkamp met 6.131 punten) en Laura Van Den Brande (goud vijfkamp met 4.122 punten) stonden in Gent op het hoogste podiumtrapje op het BK en KVV meerkampen. Hauttekeete mag dankzij z'n topscore dromen van het WK indoor in Glasgow.

De competitie bij de seniores mannen kondigde zich aan als een zeer hoogstaande! En ook al zouden potentiële medaillekandidaten als Niels Pittomvils/VAC, Jannes Boonen/ABES en Jean-Baptiste Nutte/RESC de strijd vroegtijdig staken, toch werden alle verwachtingen ingelost met zelfs 2 nieuwe noteringen in de top 5 aller tijden.
Jente Hauttekeete/KAAG had als missie om zoveel mogelijk punten te sprokkelen in functie van zijn internationale ambities. Met onder meer een sterke 2m11 in het hoogspringen en een snelle 7”97 in de 60mH zou hij uiteindelijk 6.131 punten sprokkelen. Niet alleen verstevigt hij daarmee zijn tweede plaats op de allertijden ranglijst maar met een voorlopige zesde plaats op de wereldranglijst lijkt een selectie voor het WK in Glasgow begin maart absoluut mogelijk. De Oost-Vlaming kreeg de overwinning zeker niet cadeau want ook Robin Bodart/BBS presteerde buitengewoon goed. Hij opende sterk met 6”87 in de 60m en eindigde met 5.953p (4e AT). 
Bij de vrouwen leek het een duel te worden tussen uittredend kampioene Laura Van den Brande/VAC en Hanne Maudens/VS. De beide meisjes mochten alvast samen met bronzen Zita Goossens/KAAG (4.009p) op het podium. Van den Brande maakte het verschil vooral in het hoogspringen (1m73) en won de competitie met 4.122p oftewel 55 meer dan zilveren Maudens. De totaalscore van Van den Brande is de negende prestatie ooit in ons land.

Junior Dai Keïta vijfde aller tijden
Ook in de competities bij de jongere atleten werd er geschiedenis geschreven. Junior Dai Keïta/DCLA  won overtuigend met 5.521 punten en komt daarmee op plaats 5 aller tijden. Bij de cadetten meisjes werd het een spannende bedoening, want pas na de afsluitende 800m kon Janne Vergote/RIEM (3.508p; 6eAT) definitief afstand nemen van Lien Van Rooy/ACHL (3.438p; 8eAT). Scholiere Liese Van Theemsche/AVLO moest afrekenen met clubgenote Svea Van Laere voor de nationale en Vlaamse titel. Met 3.721 punten verdrijft ze zowaar Tia Hellebaut van de zevende plaats aller tijden bij de scholieren.
De overige titels gingen naar cadet Luka Schoolmeesters/ROBA (3.522p), scholier Samuel Falieu-Mané/RCB (4.808p) en juniore Caro Vander Avert/KAPE (3.600p).
Ook de masters kwamen in actie en echte verrassingen vielen er niet te noteren. Zo kroonden favorieten Pieter Quartier/DEIN (3.178p), Serge De Smedt/TUAC (3.444p), Petra Bruggeman/RIEM (2.951p) en Karine Clauwaert/DEIN (3.504p) zich logischerwijs tot Belgisch kampioen in hun respectievelijke leeftijdscategorieën. 

Bekijk de volledige uitslag van het BK en KVV meerkampen op atletiek.nu