20/05

Isaac Kimeli loopt EK-limiet 1.500m in Duitsland

belgaimage-109587791-full

Isaac Kimeli.

Isaac Kimeli is in Karlsruhe ruim onder de EK-limiet gedoken in de 1.500m, nadat hij zich eerder al plaatste voor de 5.000m. Hij won in Duitsland in een persoonlijk record van 3:37.05. Eerder op de dag kwamen verschillene A-atleten in actie bij het KVV in Deinze.

Met een indrukwekkende solo - de tegenstand was een stevig maatje te klein - snelde Isaac Kimeli/OEH in Duitsland naar zijn nieuw persoonlijk record én de derde Europese jaarprestatie. "Ik kan niet anders dan heel tevreden zijn, maar ik kan zeker nog sneller", reageerde Isaac achteraf. "Ik hoop om deze zomer minstens tot 3:35 te komen, te beginnen in Nijmegen over drie weken. Toen ik alleen op kop kwam dacht ik: komaan, gewoon het tempo blijven lopen. En dat is goed gelukt. Maar met wat meer tegenstand, zou het harder gegaan zijn." Isaacs trainingsmaatje Robin Hendrix/OEH dook in Karlsruhe voor het eerst onder de grens van 3:40, en liep binnen in 3:39.32.

Zoals u hier eerder al kon lezen, liep Eline Berings/RCG in Deinze eveneens naar een EK-limiet. Ze was op de 100 meter horden goed voor 13.04. "Het was goed vandaag, maar dat had ik ook verwacht", klonk Eline vol zelfvertrouwen. "De vorm is top, dus het was een kwestie van tijd om dit soort tijden te lopen. Ik ben extra tevreden omdat het vandaag echt geen sprintweer was, het was heel koud. Het was wel een hele leuke finale, met Sarah Missinne die ook sterk liep."

Haar sterke seizoensbegin geeft Eline alleen maar meer zin om in de komende maanden nog harder te lopen, en dat zit er ook in, zo meent ze. "Het was zeker geen perfecte koers, dus er zit nog veel marge op, maar voor deze fase in het seizoen is het echt top. Nu goed verder werken om enkele technische punten nog wat te verbeteren. De honger is groot en ik voel me uitstekend, dus ik kijk al uit naar de volgende wedstrijden." Maandag loopt Eline in Tilburg, zaterdag op de IFAM.

Drie meerkampers kwamen precies een week voor de prestigieuze meeting in Götzis nog eens hun vorm testen in Deinze. Noor Vidts/VAC, de laatste weken geplaagd door last aan de quadriceps, haalde de finale van de 100 meter horden. In de reeksen klokte ze 14.52, in de finale was ze vijfde in 14.28. Haar persoonlijk record staat op 13.87. "Het was een test om te zien hoe het met mijn quadricep zit. Het grootste doel was dus pijnloos de finish halen en dat is gelukt. Daar ben ik heel blij om", zei Noor achteraf. "Ik heb afgelopen week pas mijn eerste hordetrainingen en sprintjes weer kunnen afwerken, dus dat verklaart de iets mindere tijden. Ook vertrouwen en durf mankeerden nog. Mijn tijd in de finale was een pak beter dan in de reeksen, en zo heb ik vertrouwen gewonnen en kan ik vanaf nu weer zonder rem op doorgaan."

Hanne Maudens/VS pakte de titel in het verspringen. Met iets te veel meewind was ze goed voor 6m40, met legale wind kwam ze nog tot 6m37. Twee keer dicht in de buurt van haar persoonlijk record, dat op 6m48 staat. Niels Pittomvils/VAC koos voor werpen. Met de discus werd hij negende met 40m76, zijn persoonlijk record staat op 46m06. Met de kogel was Niels zesde met 13m89, 48 centimeter onder zijn persoonlijk record.

In het discuswerpen was naast Niels ook zijn clubgenoot Philip Milanov/VAC van de partij. Hij stelde zijn seizoensbeste bij naar 64m91, en schuift op van zes naar vijf op de Europese jaarranglijst. Philip heeft eerder aangegeven dat de topvorm dit jaar wat later mag komen, en lijkt goed op weg om gestaag richting EK-vorm toe te groeien.