17/11

ISCA award voor RunFree

runfree-foto2

ISCA award voor RunFree

De "International Sports and Culture Association" (ISCA) huldigde de organisaties die inzetten op de integratie van vluchtelingen door sport.

RunFree behaalde de award voor "Cross-sector Partnership": het slaan van bruggen tussen verschillende partners om het doel, de sociale integratie van vluchtelingen, te realiseren.

Bij dit project werkt Wim Poelmans als projectcoördinator enerzijds samen met Fedasil, Minor Ndako en opvangcentra van het Rode Kruis en anderzijds met atletiekverenigingen die open staan voor sociale integratie via loopactiviteiten. Ondanks de coronaperiode werden al verschillende loopbegeleiders opgeleid die actief aan de slag gaan met personen uit de centra en in verbinding staan met een atletiekvereniging.

Tijdens de coronaperiode werd onder meer een Fedasil Challenge georganiseerd waarbij iedereen een bijdrage in kilometers kon lopen om zo samen de evenaar te bereiken en via onze verenigingen werd ook al heelwat tweedehands sportmateriaal verzameld om deze mensen optimaal de mogelijkheid te geven om aan sportactiviteiten deel te nemen.

Het project wordt binnen Atletiek Vlaanderen intensief opgevolgd door Wim Poelmans, die zijn expertise haalt uit jarenlange ervaring met loopgroepen in Brussel.

Het project omvat de volgende luiken:

  1. Creëren van laagdrempelige loopgroepen
  2. Coachtraining voor nieuwkomers en voor bestaande loopbegeleiders
  3. Opleiding van loopbuddy’s (Co-Runner)
  4. Taalstimulering


Verenigingen die interesse hebben om hun werking gericht naar nieuwkomers te versterken, kunnen contact opnemen met Wim Poelmans, wim@atletiek.be – 0479/ 42 78 10 .

Het project loopt nog tot eind 2022.