13/05

Interclub mannen: Excelsior met gouden dubbel

110a6240-

Excelsior Brussel: een hele club in feeststemming na een succesvol weekend.

Voor het eerst sinds 2012 heeft er nog eens een club de interclubdubbel gerealiseerd. Toen was het DCLA, dit weekend was die eer weggelegd voor de Brusselaars van Excelsior.

RESC had aan het einde van de rit nog altijd 22.5 punten meer dan zijn dichtste concurrent DCLA, en toch kende de wedstrijd bij de mannen een heel ander verloop dan de voorbije jaren. Toen leken de Brusselaars in een merendeel van de disciplines onklopbaar, nu waren er 'slechts' twee overwinningen. Voor Corentin Campener/RESC met 7m66 in het verspringen en voor Simon Petitjean/RESC in 9:12.63  op de steeple.

DCLA hield in een spannend onderonsje OEH af voor de tweede plaats. Voor de Leuvenaars waren er drie overwinningen. Voor Andreas Vranken/DCLA in de 200 meter in 21.37 en voor de gebroeders Ben en Arne Broeders/DCLA met 5m40 in het polsstokspringen en 63m35 in het speerwerpen.

Een van de sportieve hoogtepunten in Gentbrugge kwam uit de benen van Jonathan Sacoor/OEH. In bijzonder frisse en winderige omstandigheden noteerde hij 46.78 op de baanronde, slechts 8 honderdsten te traag voor het EK in Berlijn. Philip Milanov/VAC, wel al geplaatst voor Berlijn, verbeterde zijn seizoenssbeste prestatie in het discuswerpen tot 64m22. 

Kontich Aartselaar (AVKA) en Dampicourt (DAMP) konden zich niet handhaven, en treden volgend jaar een niveautje lager aan.

Bekijk hier het overzicht van de Interclubs & Bekers van Vlaanderen Alle Categorieën.