14/05

Interclub mannen: Excelsior buiten categorie in eigen huis

esc

Een welverdiend feestje voor Excelsior op eigen terrein op het Koning Boudewijntartan.

Voor het eerst in 25 jaar was RESC nog eens gastheer voor de interclub bij de mannen. In eigen huis stormden de Brusselaars met gigantisch gemak naar een vijfde opeenvolgende interclubtitel. Op individueel vlak was Tuur Bras/OEH uitblinker met winst en EK-junioreslimiet in de 400 horden.

De namiddag begon direct goed op de Heizel. In de 400 horden snelde Tuur Bras bij zijn eerste poging ooit op juniores- en senioreshoogte naar de winst in 52”41, achttien honderdsten onder het EK-minimum. Verder was het al Excelsior wat de klok sloeg. Van bij de eerste tussenstand die op het grote scherm van het Koning Boudewijnstadion kwam, ging de organisator en titelverdediger aan de leiding, en de kloof met de concurrentie werd alleen maar groter. Aan het eind ging het om 46 punten. Vooral aanwinst Tarik Moukrime/RESC maakte indruk: met een solo vanaf het begin en opboksend tegen felle wind liep hij zijn 1500m in 3’42”71.

Spanning was er wel om de tweede plaats. DCLA en OEH leken de hele namiddag om plek twee te kampen, maar aan het eind kwam ook nog CABW zich in dat debat mengen. De Leuvenaars haalden het uiteindelijk voor CABW, onder meer met dank aan de winst van Ben Broeders/DCLA in het polsstokspringen (5m50). Bij CABW was Leopold Kapata/CABW uitblinker met hinkstapwinst van 15m70. Bij OEH maakte naast Tuur Bras ook Jonathan Sacoor/OEH indruk door in de 400m naar een dik persoonlijk record van 47”46 te snellen en vooral Robin Vanderbemden/SER ruim het nakijken te geven.

CS Forestoise en AC Meetjesland waren duidelijk een maatje te klein en moeten hun heil volgend jaar een divisie lager gaan zoeken.

Bekijk hier het overzicht van de nationale interclub en Vlaamse Bekercompetities bij de mannen.