05/06

Indeling nieuwe, gemengde interclub bekend

atletiekleven-nad-0522

Dylan Owusu en Christian Iguacel

Dit seizoen vond de laatste opgedeelde interclub plaats. Na de Beker van Vlaanderen voor cadetten en scholieren en voor masters wordt volgend seizoen tijdens de interclubcompetitie voor alle categorieën ook samen gestreden voor bekerwinst. De prestaties van dit jaar vormden de basis voor de nieuwe indeling en de clubs die aantreden in de nieuwe Super League en First League zijn bekend.

Volgend seizoen spreken we niet meer over de Ere/KBAB, maar over de Super League KBAB. De hoogste afdeling in de interclubcompetitie krijgt een nieuwe naam en telt ook minder clubs dan voorheen. Met acht clubs in plaats van twaalf wordt volgend seizoen gestreden voor de overwinning. Vanuit Vlaamse zijde komen Olympic Essenbeek Halle, AC Lyra, KAA Gent en Daring Club Leuven in actie.

De tweede afdeling heet vanaf nu de First League KBAB, waar eveneens acht clubs in actie komen. Met Racing Club Gent, AC Herentals, Regio Oost-Brabant, AV Lokeren, AC Deinze, ASV Oudenaarde en Vilvoorde AC telt de First League liefst zeven Vlaamse clubs. Seraing is de enige Waalse club in de reeks. Daaronder volgen de Ereafdeling VAL, de eerste afdeling VAL, de tweede afdeling VAL A & B en de derde afdeling VAL.

De nieuwe indeling van de interclub vind je hier.