16/01

In Memoriam Walter Vanhoutte

vanhoutte2

Walter Vanhoutte bleef tot zijn laatste dagen zelf actief lopen.

Walter Vanhoutte een icoon van atletiekclub Houtland overleed vorige dinsdag op 81-jarige leeftijd. Hij heeft zich zowat zijn hele leven ingezet voor de atletieksport.

Walter was van 1946 tot 1975 een nationale topper in het afstandslopen. Hij nam zelfs twee keer deel aan het wereldkampioenschap veldlopen en kon als generatiegenoot van Gaston Roelants ook goed uit de voeten in de steeple.
Na zijn actieve sportieve carrière bleef hij actief binnen zijn geliefkoosde atletiekclub. Zo was hij Houtlands voorzitter tussen 1974 en 1985 en werd hij daarna ook nog secretaris. Als trainer was hij erg actief en vormde hij heel wat succesvolle atleten. Walter was  leraar lichamelijke opvoeding in het Torhoutse Sint-Jozefsinstituut en het VTI. Samen met Noël Coddens bouwde Walter  er een indrukwekkende atletiekwerking uit waardoor heel wat talent richting Houtland vloeide.
Toen Walter afscheid nam van HAC, bleef hij toch gepassioneerd bezig met atletiek. Zo organiseerde hij de ondertussen befaamde Corrida's in Torhout en Kortemark en bleef hij bezig met allerlei loopprojecten in Torhout.
De uitvaart van Walter Vanhoutte gebeurt in beperkte kring.