01/07

In Memoriam Theo Jaspers

jaspers0002

Theo Jaspers.

Op 29 juni 2022 overleed polsstoktrainer Theo Jaspers op amper 68-jarige leeftijd. Theo begon zijn atletiekloopbaan als all-round atleet bij de LAC (Leuvense Atletiek Club) en stapte midden jaren 1970 over naar DCL(A) waar hij zich aangetrokken voelde tot de technische disciplines. De springnummers waren Theo's favoriete disciplines: als senior specialiseerde Theo zich in het polsstokspringen. In 1988 overschreed Theo 4m80 waarmee hij bij de toenmalige Belgische top behoorde.

Als licentiaat/master LO en als topatleet had Theo de theoretische en praktische kennis om één van de topcoaches van ons land te worden.  Eerst bij DCLA en later cluboverschrijdend, begeleide Theo heel wat polsstokspringers naar de nationale top waaronder zijn eigen zonen Tom (de eerste Leuvense 5m-springer) en Dieter. Het aantal titels/medailles dat Theo met zijn atleten doorheen de tijd verzamelde, is niet te tellen. Ooit bezette hij met drie van zijn DCLA-atleten het volledige BK podium bij de scholieren.

Theo was ook actief als federaal trainer en als docent voor de Vlaamse trainersschool. Menige springtrainer is met de cursussen van Theo ingewijd of gespecialiseerd in het polsstokspringen.  De succesvolle Leuvense en Tiense polsstokscholen zijn gebaseerd op de kennis die Theo overgedragen heeft.

Zelf lukte Theo Jaspers een PR van 4m80. Als master hernam hij de competitie en scoorde daarbij vier opeenvolgende polsstoktitels als M45 (4-9-1999 in Jambes met 3m60; 3-9-2000 in Merksem met 3m50; 2-9-2001 in Jambes met 3m30 en 15-9-2002 in Ninove met 3m70).

Wegens gezondheidsproblemen had Theo zijn trainersloopbaan de laatste jaren teruggeschroefd, hij bleef enkel actief als universitair polsstokcoach voor de Leuvense studenten. Theo werd geboren in Leuven op 5 april 1954.

Bekijk hier de rouwbrief ; condoleren kan via deze link.

Met dank aan Steffen VANDERMEULEN en Herman VAN UYTVEN voor de info.