21/08

In Memoriam Staf Verrijdt

verrijdt

Staf Verrijdt (Foto Atletiekleven)

Op 18 augustus overleed jurylid Staf Verrijdt in zijn geboortestad Mechelen. Staf was na een hele lange staat van atletiekverdienste tot erejurylid van Atletiek Vlaanderen benoemd.

Staf Verrijdt heeft jarenlang de belangen van de atletieksport gediend. Niet alleen in zijn oorspronkelijke atletiekclub Racing Club Mechelen, waar hij van 1969 tot 1976 secretaris was en nadien voorzitter. Als jurylid was hij ook bekend tot ver buiten de Mechelse grenzen en vervulde hij meerdere taken in het kader van het provinciaal Comité Antwerpen. Haast alle grote atletiekorganisaties in de provincie Antwerpen werden door Staf actief bijgewoond. Vaak was hij ook van dienst tijdens nationale kampioenschappen. Zijn RCM ging later op in enkele Mechelse fusies – DIVA en RAM – en Staf stapte over naar Bonheiden atletiekclub.

Al van bij het begon van zijn atletiekloopbaan, voelde Staf zich aangetrokken tot het jureren. De inwoner van Sint-Katelijne-Waver zal vooral als starter herinnerd worden. Hij werd geboren op 24 juli 1928 en bereikte dus een achtbare leeftijd van 95 jaar.

De uitvaartplechtigheid van Staf Verrijdt heeft plaats in de aula van het uitvaartcentrum Danny Ceulemans, Borgersteinlei 96 te Sint-Katelijne-Waver op vrijdag 25 augustus 2023 om 10u30.

Bekijk hier het overlijdensbericht.