27/12

In Memoriam Roger Deweer

roger-deweer-foto-azw

Roger Deweer.

Atletiek Zuid West meldt het overlijden van Roger Deweer. Op 25 december - Kerstdag - is deze gewezen steeplekampioen en bestuurder op 85-jarige leeftijd in Waregem overleden. Zijn hele leven stond voor een zeer groot stuk in het teken van de atletieksport.

In de jaren ’50 was Roger als actief atleet aangesloten bij Waregem AC en in België een absolute topper, zowel in het veldlopen als op de sintelbaan. Hij werd bij de seniores meermaals Belgisch kampioen 3000m steeple en verbeterde vier keer het Belgisch record.

Na zijn actieve atletencarrière heeft Roger zich gedurende 50 jaar ingezet voor de atletieksport. Via diverse bestuurlijke en organisatorische functies heeft hij de atletieksport in het zuiden van West-Vlaanderen mee bepaald. Een inzet die beloond werd met tal van onderscheidingen. Hij was o.a. jarenlang voorzitter van WAC Waregem en na de fusie met Sobeka Zwevegem, van het huidige Atletiek Zuid West. Als waardering voor zijn uitzonderlijke bijdrage in de groei en bloei van AZW, werd Roger in 2003 tot erevoorzitter benoemd.

Roger werd geboren in Anzegem op 25 februari 1932. Het afscheid met asverstrooiing zal in alle intimiteit plaatsvinden op de begraafplaats van Waregem en er is ook geen begroeting voorzien.

Condoleren kan via het uitvaartcentrum Lefèvre.

(Met dank aan Johan Vaernewyck van AZW voor de berichtgeving).