09/10

In Memoriam Robert Dewit

robert-dewit
Donderdag 6 oktober overleed in Herentals Robert Dewit. Hij was in november 1972, net een halve eeuw geleden, een van de mede-oprichters van AC Hulshout.

Na een actieve atletiekloopbaan met leeftijdsgenoten als Miel Puttemans, Willy Polleunis en Karel Lismont, hield Robert Dewit in eigen gemeente een nieuwe atletiekclub boven de doopvont. Robert engageerde zich uiteraard voor een bestuurspost in de nieuwe zuiderkempense club en bracht er ook zijn ervaringen als atleet over op de paars-witte atleten van AC Hulshout. Robert bleef tot voor een paar weken deze clubfuncties met veel passie uitoefenen.
Ook de jaarlijkse veldloop, in 2013 op 17 februari zelfs gepromoveerd tot het eerste Vlaams veldloopkampioenschap, kreeg mede door Roberts inzet een nationale uitstraling. Jaren voordien al maakte de Hulshoutse veldloop furore met een aantrekkelijke deelnemersaffiche, wat nadien uitmondde tot een jarenlange samenwerking met de CrossCup.

De afscheidsplechtigheid voor Robert Dewit zal plaatsvinden in de aula Nethehof, Vloeikensstraat 1 te Hulshout op zaterdag 15 oktober om 11u00. Gelegenheid tot groeten is er in het funerarium Dirk Van Baelen, Grote Baan 210 te Hulshout op donderdagavond 13 oktober van 18u00 tot 20u00.

Robert Dewit werd geboren in Everberg op 25 november 1947 en werd net geen 75 jaar.
Bekijk hier de rouwbrief.