19/12

In Memoriam Rene Vandermeulen

-ldq5918
Zondagnacht 18 december overleed onverwacht in Tienen René Vandermeulen. De voorzitter van Racing Club Tienen is amper 55 jaar geworden.

René werd geboren op 8 oktober 1961 in Tienen en kreeg de atletiekmicrobe van thuisuit mee. Zijn vader was een tijdlang voorzitter van de suikerclub. Net als zijn broer Paul, groeide hij bij Racing Tienen uit tot een waardevolle werper. Daarnaast werd René ook jurylid - hij klom er op tot het internationaal niveau - en stond hij zowel binnen als buiten de provincie Vlaams-Brabant meerdere keren per week op het atletiekveld, de laatste jaren ook vaak als scheidsrechter. Intussen had hij ook het voorzitterschap van RC Tienen, een club die hij z’n hele leven lang trouw bleef, op zijn schouders genomen. Op 20 augustus 2012 kon René Vandermeulen ook aan de slag als personeelslid van Atletiek Vlaanderen. Daar was hij drie jaar lang onder andere verantwoordelijk voor de homologatie van de atletiekresultaten. René ondervond steeds meer hinder van zijn gezondheid, maar niemand had kunnen voorspellen dat hij al zo snel zou heengaan.

De afscheidsceremonie, zal plaatshebben in de aula van het uitvaartcentrum Rummens, Aarschotsesteenweg 50-60 te Tienen, op VRIJDAG 23 DECEMBER 2016 om 11u30.

Er is gelegenheid tot groeten op donderdagavond van 19u00 tot 19u30 in het uitvaartcentrum Rummens.

U kan hier een uitgebreide hommage aan René Vandermeulen lezen.