24/12

In Memoriam Raymond Wijnen/MACD

raymond-wijnen

Raymond Wijnen.

Op woensdag 23 december 2020 is na een ongelijke strijd tegen een slepende ziekte op 68-jarige leeftijd Raymond Wijnen overleden. Raymond Wijnen was jarenlang dé  steunpilaar en stuwende kracht van Maaslandse Atletiekclub Dilsen (MACD).

Raymond, Mon, Wijnen sloot samen met zijn echtgenote Marie-Louise Pannemans in september 1993 bij MACD aan. Hij was een graag geziene atleet in onder meer wegwedstrijden en LCC-veldlopen en verzamelde als master eremetaal op Limburgse en Vlaamse kampioenschappen. Naast actief wedstrijdatleet was hij ook trainer. Tal van start-to-runners uit de ruime omgeving van Dilsen-Stokkem hebben onder zijn bezielende leiding hun eerste 5 km tot een goed einde gebracht. Minzaam en heel secuur deed hij sinds 2004 het clubsecretariaat en later werd hij ook nog penningmeester. Organisator van de jaarlijkse Parkloop, enthousiaste steun en toeverlaat van jeugdatleetjes, wandelende encyclopedie:  rots in de branding Raymond Wijnen leefde voor MACD, de club was zijn leven en zijn passie. Daarnaast vertegenwoordigde hij MACD in het PC Limburg, was hij bestuurslid van het Limburgs CrossCriterium (LCC) en clubafgevaardigde bij de Vlaamse Atletiekliga. Tot op zijn laatste dag werkte hij nog aan clubdocumenten. Als grote blijk van waardering voor zijn onschatbare werk benoemde het MACD-bestuur hem onlangs tot erevoorzitter.

Namens de Vlaamse Atletiekliga en de hele atletiekgemeenschap bieden we zijn echtgenote, kinderen en kleinkinderen ons oprecht medeleven aan.

Vorige week al, 15 december, overleed in Saint Gerard Robert Folie op 79-jarige leeftijd (geboren in Villers-la-Ville op 11 september 1941). Robert was een uitstekende afstandsloper, maar kreeg de titels in volle Gaston Roelants-periode niet op een schoteltje. Toch behaalde hij in 1967 de nationale 10.000m-titel en werd hij twee keer geselecteerd voor de Landencross (30ste in Barry-1967 en 49ste in Tunis-1968). Zijn persoonlijke records mochten in de sintelperiode overigens gezien worden: 8’08” (3000m); 14’01” (5000m) en 29’39” (10.000m). Robert Folie was aangesloten bij Elsene AC en sloot zijn loopbaan af bij RFC Luik. Hij bleef actief in het atletiekwereldje en werd in 1991 voorzitter van het Waals-Brabantse Rixensart-Waver. HIj maakte ook een tijdlang deel uit van het bestuur van de Franstalige atletiekfederatie en van het uitvoerend comité van de KBAB.