11/01

In Memoriam Raymond Carly

raymondcarly-site

Raymond Carly.

Raymond Carly overleed vorige zondag, 9 januari, in de Rodenbachstad. De Roeselarenaar heeft in de Vlaamse atletiekgeschiedenis een mooie pagina geschreven, maar hij liet zich zelden verleiden tot de schijnwerpers, noch als trainer, noch als bestuurslid.

Raymond Carly begon als trainer bij AV Roeselare waar hij een hele reeks jonge atleten inspireerde en motiveerde om zich verder te bekwamen in deze sport. Zo bracht hij onder meer marathonloper Ronny Ligneel naar het hoogste nationale niveau. Reeds in 1975 stak hij het trainersdiploma A van halve fond en fond op zak.

Eind vorige eeuw stapte Raymond over naar fusieclub FLAC, waar hij naast zijn trainersactiviteiten ook in het clubbestuur stapte. Hij werd er zelfs een tijdlang secretaris van FLAC en nadien werd hij er ere-bestuurslid. Niettegenstaande Raymond Carly zelden op de voorgrond trad, was hij toch gekend als een rustige en minzame gesprekspartner aan de rand van het atletiekterrein. Zoon, Jan, is momenteel nog een van de toonaangevers in de masteratletiek.

Op 24 juni zou Raymond 78 jaar worden. Er wordt vrijdag 14 januari in zijn geboortestad in intieme kring afscheid genomen van Raymond Carly. Bekijk hier de rouwbrief.