01/09

In Memoriam Piet Bultiauw

bultiauw-piet-1968-in-memoriam

Piet Bultiauw (midden) met Gaston Roelants (rechts) en André De Hertoghe (links) op een hoogtestage in Font Romeu (Frankrijk) als voorbereiding op de Olympische spelen in 1968 in Mexico.

Op maandag 31 augustus overleed Piet Bultiauw op 92-jarige leeftijd. Piet was een gewezen Belgische tienkamper. Hij werd Belgisch kampioen in 1951, 1952 en 1957 en was in 1954 een van de 27 Belgen die deelnamen aan de Europese kampioenschappen in Bern op de 110m horden (6de in reeks in 15"6). Later werd hij trainer bij Hermes Club Oostende en bouwde er een succesvolle en indrukwekkende trainerscarrière uit.

Piet, geboren op 5 februari 1928, studeerde lichamelijke opvoeding aan de KUL in Leuven, waar hij bij de universitaire club UCLA zijn actieve atletenloopbaan startte. Daarin bereikte hij de nationale top van de meerkampen  en gaf nadien zijn kennis door aan zijn atleten die meerdere successen behaalden voor Hermes Oostende. Marie-Christine Caron, Rosanne Corneille, Regine Berg, de zussen Hasaert en de broers Cleppe zijn daarvan slechts enkele voorbeelden. Caron, Corneille en Bart Cleppe zouden later overigens met succes in de voetsporen treden van hun trainer. Piet vervulde ook tal van opdrachten als nationaal en federaal trainer voor de meerkampen.

Piet Bultiauw gaf 45 jaar les lichamelijke opvoeding in het Onze Lieve Vrouwecollege in Oostende. Hij was ook assistent in de opleiding Lichamelijke Opvoeding aan de Universiteit van Gent en gaf training aan de Gentse Universitaire Sportbond. Hij stond ook mee aan de wieg van de Initiatoropleiding Atletiek en was jarenlang docent bij de Vlaamse Trainersschool.

Het overlijdensbericht kan je hier lezen.

Condoleren kan via deze link.