20/07

In Memoriam Maurits Vanderstraeten

maurits-vds

Maurits Vanderstraeten.

Maurits Vanderstraeten overleed vrijdag 9 juli in Dendermonde. Maurits zal onlosmakelijk verbonden blijven aan AC Lebbeke, waarvan hij decennia lang in de bestuurskern zetelde. Maurits werd geboren in Lebbeke op 7 mei 1936 en werd 85 jaar.

Zo was Maurits Vanderstraeten van 1967 tot en met 1971 voorzitter van AC Lebbeke. Van 1960 tot 1981 beheerde hij 21 jaar lang de financiën van zijn club als penningmeester. Meer nog: in 1969 nam hij ook het secretariaatswerk voor zijn rekening en hield dat 32 jaar lang vol tot in 2001. Zijn titel van “eresecretaris” was nadien meer dan terecht. Maurits Vanderstraeten bleef bestuurslid van AC Lebbeke tot zijn overlijden.

Vijftig jaar lang was Maurits elke dinsdag en donderdag, een aanspreekpunt voor atleten, trainers en ouders tijdens de clubtrainingen van AC Lebbeke. Allemaal belangeloos als vrijwilliger pur sang.

Maar ook buiten de clubgrenzen werd de gewezen afstandsloper opgemerkt voor zijn bestuurlijk talent. Hij werd Bloso-sportgangmaker voor de gemeente Lebbeke, was een van de bezielers voor de internationale Beker Der Vriendschap, werd medebestuurder van het provinciaal comité Oost-Vlaanderen en stichtte samen met dat PC 'de Gouden 800m' in eigen Lebbeke. Zijn volgende bestuurlijke stap was meteen de hoogste in de Vlaamse atletiekwereld: Maurits werd verkozen in de Raad van Bestuur van Atletiek Vlaanderen.

Op de website van AC Lebbeke kan je alle info raadplegen over Maurits Vanderstraeten, een icoon van zijn club.