05/02

In Memoriam Marc Verrydt

marc-verrydt

De Belgische marathontitel van Marc Verrydt bracht de loper van Vabco Mol op de cover van Atletiekleven van 5 mei 1995.

Zaterdag 2 februari overleed Marc Verrydt aan de gevolgen van een ongelukkige val met de mountainbike begin dit jaar. Dat bericht werd bekendgemaakt op de site van Vabco Mol. Marc werd op 23 april 1995 Belgisch kampioen marathon.

Dat gebeurde toen in het Nederlandse Rotterdam, waar de warmte een zwaar gewicht legde op de deelnemers aan de marathon waarin ook het nationaal kampioenschap was vervat. Topfavoriet Vincent Rousseau zag het in die omstandigheden niet zitten om voor een derde opeenvolgende titel te gaan en zo werd dat BK meteen een heel open strijd.  Francis Meirens (de kampioen in 1992) en Peter De Vocht (die het jaar nadien de titel zou behalen) leken het onder elkaar uit te maken, maar het was de toen 33-jarige Marc Verrydt, aangesloten bij Vabco Mol, die z’n krachten in de voorjaarshitte het best gedoseerd had en na 2u19’43” als eerste Belg over de eindstreep liep. Het jaar voordien stond Marc ook al met brons op het Rotterdams/Belgische podium naast winnaar Rousseau.

Marc Verrydt werd op 25 juni 1962 in Balen geboren en was pas in zijn 57ste levensjaar. De uitvaartdienst vindt plaats op vrijdag 8  februari om 11u00 in de aula Heyduin, Hazenstraat 5 Mol. Er is gelegenheid tot groeten op 7 februari  van 19u30 tot 20u00 in uitvaartcentrum Dries, Hoolst 24 te Balen.