26/10

In Memoriam Jos Dielen

jos-dielen
Jos Dielen, geboren te Ekeren op 17 maart 1937, overleed te Brasschaat op 26 oktober 2016.

Jos was als kadet/scholier een talentvolle atleet aangesloten bij Kapellen Atletiek Club. De 600m als kadet en de 800m als scholier waren zijn lievelings-en succesnummers. Ook in het veldlopen was hij iemand die zich steeds in de eerste rangen nestelde.  

Einde jaren '70 kwam hij met zijn 2 dochters, Patricia en Sonja, naar OLSE Merksem A.C.. Hier was hij van bij aanvang jurylid. Als echte familievader was hij steeds aanwezig op de wedstrijden van zijn dochters. Toen later ook zijn kleindochters de atletiek-microbe kregen, werd hij hun grootste supporter.

In zijn periode als jurylid was hij steeds aanwezig, een afwezigheid kon alleen maar om een zéér gegronde reden. Hij werd door iedereen gewaardeerd. Géén grote en luide uitspraken, neen, steeds attent met zijn proef bezig en inzonder de jeugd helpende atletiek te bedrijven. Indien jeugdige atleten een mis-sprong of -worp uitvoerden, probeerde hij hen dan ook altijd uit te leggen wat zij fout deden.

Ook in de club, zoals bij de Scholenveldlopen, kon men steeds op zijn medewerking rekenen. Jos was de figuur die altijd paraat was. Onze vereniging is dan ook ten zeerste getroffen bij zijn overlijden.

Op het einde van 2014 werd duidelijk dat er iets mis was.  Begin 2015 kwam het harde verdict van een groeiende hersentumor. Een operatie drong zich op. Alhoewel deze operatie succesvol was, werd Jos nooit meer de oude. Een tweede operatie in mei van dit jaar volgde. Jos zou niet meer naar huis komen. Hij overleed op 26 oktober 2016 in het bijzijn van zijn ganse familie.

Dat hij ook in de VAL gewaardeerd was, werd uitgedrukt door hem als Ere-jurylid te honoreren. Dat verdiende hij ten volle.

Jos, we zullen U steeds in gedachte houden.