20/04

In Memoriam Herman De Ponthière

herman-de-ponthiere
Op 13 april is Herman De Ponthière overleden op 77-jarige leeftijd. Herman was tussen 1984 en 2000 voorzitter van ACIP, de Ieperse atletiekclub die later deel ging uitmaken van FLAC.

Herman kwam begin jaren tachtig aan het roer bij ACIP. Samen met Gilbert Deleu en Walter Vanrenterghem slaagden ze erin om de club terug op de sporen te zetten. Nadien trok Herman nog meerdere trainers aan, zoals Ives Goudeseune, Regis Ghesquiere en Armand Parmentier. Onder Herman zijn bewind pakte de club ook enkele prijzen in de interclub. De dames werden kampioen in derde landelijke en de heren in tweede landelijke.

Daarnaast was Herman de stuwende kracht achter de vraag voor een betere accommodatie dan de toenmalige sintelpiste en zette hij zijn schouders onder de organisatie van de jaarlijkse veldloop Grote Prijs Stad Ieper. Bij het opstarten van de fusieploeg FLAC verdween Herman uit het actieve beeld. Hij bleef zich wel nog jaren inzetten voor de atletieksport, onder meer als lid van de juridische commissie van Atletiek Vlaanderen.

Met dank aan Ives Goudeseune.

Op 17 april werd in intieme kring afscheid genomen van Herman. De rouwkaart kan je hier nalezen.