18/04

In Memoriam Fons Wuyts

wuyts-fons

Fons Wuyts (Foto: AC Herentals)

Op Paasmaandag overleed in Turnhout de Herentalse atletiektrainer Fons Wuyts. Fons vocht al een tijdje tegen een ongeneeslijke ziekte. De afscheidsviering vindt plaats op zaterdag 22 april om 10u00 in de Aula Van den Broeck, Hannekenshoek 39 in Herentals. Een laatste groet aan Fons is mogelijk op donderdag 20 april van 19u00 tot 19u30 in het funerarium Van den Broeck, Nederrij 15 in Herentals.

In zijn thuisbasis AC Herentals, kneedde Fons Wuyts heel wat halve fond atleten waarvan Sofie Van Accom de meest bekende is. De pupil van Fons leverde afgelopen zomer nog een 1500m-knaltijd af: in Heusden-Zolder klom ze met 4’07”30 tot op de tweede nationale plaats aller tijden na Veerle Dejaeghere. 
Na het afgelopen Belgisch kampioenschap veldlopen in Wachtebeke, liet de gezondheidstoestand van Fons – die nog bezig was aan een trainer A-cursus – het niet meer toe om nog verder actief te zijn als coach. Zo kwam Sofie onder de vleugels van trainer Dirk Engelen.
Fons (Alfons) Wuyts werd geboren in Herentals op 21 april 1955 en zou dus volgende week 62 jaar worden. Ook zijn zonen Joppe en Stein zijn actief in de atletieksport. Fons zal herinnerd blijven als de rustige, bescheiden atletiektrainer die het liefst van al op de achtergrond zijn werk deed en zelden op de voorgrond trad wanneer zijn atleten volop in de belangstelling stonden.