05/04

in memoriam emile vanden broeck

miel-vanden-broeck

Emile Vanden Broeck.

Gisteren, donderdag 4 april, overleed in Tienen de heer Emile Vanden Broeck. Emile was een begrip in de nationale jurywereld.

Emile Vanden Broeck werd geboren op 25 februari 1936 in Elsene en stapte op 1 mei 1980 in de atletiek als jurylid. Daar werkte hij zich al snel op tot een van de toonaangevende personen en hij zou al snel de functie van provinciaal aanduider op zich nemen. Begin 1993 ruilde Emile Vanden Broeck, die zich intussen had opgewerkt tot internationaal jurylid,  Sparta Vilvoorde voor Daring Club Leuven Atletiek maar hij bleef tot het einde van zijn actieve juryloopbaan de moeilijke taak van Vlaams-Brabantse aanduider met volle overgave uitvoeren. Emile Vanden Broeck was de vader van Eddy Vanden Broeck, gewezen fotograaf van Atletiekleven, en schoonvader van Paula Vanhoovels, personeelslid van de Vlaamse Atletiekliga.

Emile Vanden Broeck kreeg na zijn actieve loopbaan de titel van ere-jurylid toegekend. Hij werd 83 jaar. De uitvaartplechtigheid met asverstrooiing zal doorgaan in intieme kring. U kan hier het overlijdensbericht bekijken.