04/11

In memoriam Denise Alfvoet

denise-alfvoet-erfgoed-brugge

Denise Alfvoet na haar tweede marathon in Wommelgem die ze won in 3u01'49". Met dank aan Erfgoed Brugge.

Op vrijdag 22 oktober 2021 overleed lange afstandsloopster Denise Alfvoet. Ze begon pas op latere leeftijd met lopen en toch behaalde ze knappe resultaten, voornamelijk op de marathon. Denise Alfvoet werd 86 jaar en was tijdens haar atletiekcarrière lid van Olympic Brugge.

Denise Alfvoet begon pas als veterane (intussen master) met atletiek in 1979 en legde zich toe op de marathon. Ze combineerde het lopen met een job als onthaalmoeder. In 1984 behaalde Denise als W45 haar beste resultaat op de marathon met een tijd van 2u41’04”, gelopen in Frankfurt. Met die tijd staat ze op de 33ste plaats in de ranglijst aller tijden op de marathon bij de alle categorieën. Tot op vandaag is Denise nog steeds in het bezit van zes Belgische records bij de masters, op afstanden van 3000m tot en met de marathon. Ze behaalde ook meerdere titels op Belgische, Europese en wereldkampioenschappen voor masters.

De uitvaartplechtigheid vond plaats op donderdag 28 oktober 2021 in Sint-Andries en de rouwbrief kan je hier terugvinden.