20/08

in memoriam Benoit Tierenteyn

benny-tierenteyn

Benoit Tierenteyn.

Vrijdag 16 augustus overleed in Izegem de heer Benoit ‘Benny’ Tierenteyn.

Deze in 1951 geboren West-Vlaming was eerst lid van het Provinciaal comité West Vlaanderen maar enkele jaren terug sloot hij aan bij Atletiekclub Meetjesland omdat zijn jongste dochter daar de geschikte hamertrainer gevonden had. Hij was direct bereid om deze club te vertegenwoordigen op het terrein en na enkele jaren werd ook op hem beroep gedaan om te zetelen in diverse commissies. Geen enkele moeite was hem te veel, geen wedstrijd te lang, iedereen kon steeds beroep doen op hem. Zo kennen veel atleten hem omdat hij ook de man was die de aanmeldingen deed tijdens de indoorkampioenschappen.

Hij zal door zijn collegae juryleden en de atleten herinnerd worden als de goedlachse man die op het terrein alles in goede banen probeerde te leiden met respect voor de reglementen maar ook voor de deelnemers.

Hij zetelde al enkele jaren in het Provinciaal comité en was ook de man die de terreinen keurde en zonder veel poeha de verslagen opstelde om te melden wat er diende aangepast te worden opdat de wedstrijden in veilige omstandigheden zouden kunnen verlopen.

Wat velen niet weten is dat Benny ook lid was van de Mastercommissie waar hij de oudere atleten zo goed mogelijk probeerde te vertegenwoordigen om hen zo aan hun trekken te laten komen.

 

Benoit werd 68 jaar.

U kan hier het overlijdensbericht bekijken.