11/02

IFAM indoor: Noor Vidts met goed gevoel naar huis

belgaimage-123268781-full

Noor Vidts.

Vier A-atleten kwamen zaterdag in actie op de IFAM in Gent. Dat Eline Berings het goed deed, wist u ondertussen al. Maar ook Noor Vidts deed het uitstekend in de Topsporthal. Hanne Maudens en Thomas Van Der Plaetsen hadden op meer gehoopt.

In de verspringbak ging Noor Vidts/VAC vier keer over de 6 meter in Gent, met een persoonlijk record van 6m23 als uitschieter. Ze kon zich ook plaatsen voor de hordenfinale, en daarin kwam er met 8.58 net geen persoonlijk record (8.50). Noor trekt de lijn van het BK meerkamp dus door. "Op veel meer kon ik niet hopen vandaag. In het verspringen lukte ik een mooie constante reeks en een persoonlijk record. De horden waren niet slecht, maar stiekem had ik wel op een persoonlijk record gehoopt. Volgende zaterdag op het BK doe ik hoogspringen en de 200 meter." Op de wereldranglijst is Noor ondertussen van vijf naar negen teruggevallen, waardoor de kansen op het WK erg klein worden. 

Hanne Maudens/VS won het verspringen met 6m32, maar had als specialiste in het zand op nog meer gehoopt. Haar indoorrecord staat op 6m35, outdoor sprong Hanne al 6m48. "Ik had maar drie geldige sprongen. Ten opzichte van vorige week ben ik drie voeten naar achteren moeten gaan met mijn aanloop omdat ik sterker, sneller en vooral frisser ben. Dan is het heel fel aanpassen, en dat was frustrerend. Er zaten echt sprongen bij van ruim over de 6m60. Op het BK doe ik terug het verspringen. Dan start ik met deze aanloop, en moet het beter lukken. Ik weet dat die 6m50 er zeker inzit. Op het BK studenten doe ik nadien nog de horden, over het BK beloften heb ik nog niet beslist."

Voor Eline Berings/RCG was er een knappe 8.05 in de reeksen, in de finale was het met 8.13 zeker nog degelijk maar iets minder snel. "Het gevoel was goed, en van de reeksen was ik heel tevreden", zei Eline. Haar chrono's blijven in stijgende lijn gaan, al was het in de IFAM-finale even iets minder. "De start was al niet zo goed, en dan raakte ik de derde of vierde horde nog eens vol. Die 8.13 is niet slecht, maar het is jammer dat ik niet nog iets sneller ga. Met het oog op het WK is 8.05 wel veelbelovend. Ik moest de klik naar de snelle chrono's nog maken, en dat is aan het gebeuren. Het gaat alleen nog maar beter worden. Dinsdag loop ik nog in Liévin in Frankrijk, en dan zaterdag het BK. Hopelijk nog vier goede koersen, en dan knallen op het WK."

Thomas Van Der Plaetsen/DEIN geraakte in het polsstokspringen niet over zijn aanvangshoogte van 5m00. "Het is de eerste wedstrijd sinds augustus, de eerste keer polsstokspringen met volledige aanloop ook, en het kwam er niet helemaal uit. Ik maakte een foute beslissing door dichterbij te komen met mijn aanloop. Eigenlijk is polsstokspringen nog nooit zo goed als nu gegaan op training. We zijn de hele winter goed aan het doortrainen, zonder af te bouwen naar wedstrijden. Dat is nodig na al mijn blessureleed van vorig jaar. Ook volgende week op het BK doe ik nog het polsstokspringen, maar dan zit mijn indoorseizoen er alweer op. Welke tienkamp ik uitkies in de zomer, weet ik nog niet. Mogelijk wordt het Götzis in mei, misschien ook iets in Zuid-Afrika."