16/03

Het grootste verjaardagsfeestje van het land zit erop!

jeugddag2019
De 30e editie van de Jeugddag was opnieuw een dag vol atletiek- en spelplezier, in een feestelijk jasje. Al onze jonge atleten hebben er met volle teugen van genoten.

We willen alle atleten én medewerkers bedanken om er samen een fantastische jubilieumeditie van te maken. De kinderen moesten taarten bezorgen, een parcours afwerken op clownschoenen, speelden een reuzetwister en wierpen de "kers op de taart".

Als afsluiter van de dag probeerden we het Belgische record kinderpolonaise te verbreken. Het record staat op 1397 kinderen. Er waren meer dan 1400 deelnemers aan de Jeugddag, maar de gerechtsdeurwaarder telde 1360 "polonaisegangers". We kwamen dus slechts 38 kinderen te kort, maar dat kon de pret zeker niet bederven. Want dankzij Karrewiet-presentator Jelle en onze mascotte Spike sloot iedereen deze sportieve dag met de glimlach af. Op naar volgend jaar waar we jullie hopelijk opnieuw talrijk mogen verwelkomen!

Check morgen zeker de Facebookpagina van Atletiek Vlaanderen voor een leuk fimpje en ontdek hoe de volledige polonaise tot stand is gekomen.