04/02

Halle stunt op Europees clubkampioenschap veldlopen

-d4s9315

Isaac Kimeli: twee keer zilver in Portugal - individueel en met het team.

Het mannen-veldloopteam van Olympic Essenbeek Halle heeft in het Portugese Mira gestunt met een schitterende collectieve prestatie. Bij het Europees clubkampioenschap voor veldloopteams pakten de Hallenaars een geweldige zilveren medaille, met uithangbord Isaac Kimeli eveneens als tweede in de individuele wedstrijd.

Het is al geleden van na de triomfen van RFC Luik in de jaren zeventig, dat een Belgisch team nog eens op het podium van dit jaarlijks evenement had gestaan. Deze Europese competitie, waarbij de toppers uit Zuid-Europa dan nog vaak met eendaagse Afrikaanse huurlingen optreden, mag niet onderschat worden: na het EK veldlopen zelf, staan er nergens zoveel Europese toppers aan de startlijn. De individuele zege was voor Kenyaan Davis Kiplangat, deze keer in Portugese loondienst Die Sporting Club de Portugal won ook de landentrofee, met  15 puntjes voorsprong op Olympic Essenbeek Halle. Isaac Kimeli, die overigens Ayad Lamdassem/Esp het nakijken gaf, zorgde uiteraard niet alleen voor deze collectieve prestatie. Zo werden de beloften Robin Hendrix en Simon Debognies nog heel knap 8ste en 14de, een handvol seconden voor Thomas De Bock als 16de. Philip Cortvriendt (75) en Kenny Deneyer (88) maakte het Halse zestal vol.

Bij de vrouwen finishte Daring Club Leuven op een 11de plaats, met Kim Geypen als beste op plaats 30. De juniores van DCLA waren ook van de partij met een 8ste totaalplaats, aangevoerd door Guillaume Grimard als 17de.  Voor ATAC  versierde Femke Speelman-Rooms een mooie 8ste individuele plaats bij de juniores meisjes. De Kempense meisjes verzamelden een 7de plaats in het junioresklassement.

Bekijk hier de resultaten van Mira.