02/11

Gezocht: Jonge Leeuw

banner-loper

Gezocht: Jonge Leeuw

De Vlaamse Atletiekliga is op zoek naar een "Jonge Leeuw" die vanaf januari tot december '23 samen met de federatie wil werken aan de uitbouw van een innovatief recreatief atletiekaanbod voor jong volwassenen (14j-25j).

Ben je tussen 16j en 25j ?
Ben jij ook zo iemand die niet graag deelneemt aan individuele competities maar wel graag aan atletiek doet en een challenge in team wel ziet zitten? Of ben je een IT-er en heb je een innovatief idee om met een tool mekaar uit te dagen in de verschillende atletiekdisciplines? 
Alle vernieuwende, frisse deeën zijn welkom! Wij gaan op zoek naar een project dat niet alleen binnen jouw club kan uitgerold worden maar waarmee op termijn elke Vlaamse atletiekvereniging aan de slag kan gaan. 

In het kader van het Vlaams project "Jonge Leeuwen" kan je jouw project uitwerken, wordt je begeleid door de federatie en krijg je een begeleiding van de Vlaamse sportfederatie die je zonder twijfel versterkt in je verdere professionele carrière want experts en ex-topsporters zorgen ook in 2023 mee voor begeleiding, inspiratiesessies en workshops.

Een onafhankelijke jury kiest aan het einde van het traject vier winnaars (in vier verschillende categorieën).
De gelukkigen maken kans op een prijzenpot van 8.500 euro. 

Via de website www.jongeleeuwen.be  kan je meer info vinden over het project.
Je kan je tot 15 december kandidaat stellen bij de federatie, via mail naar Paula@atletiek.be, met een bondige omschrijving van jouw idee.  De federatie kiest tegen 31/12 welke Jonge Leeuw afgevaardigd wordt naar het Vlaamse traject.  Vanaf januari start het traject van de Vlaamse Sportfederatie.

Wil je meer weten over Jonge Leeuwen, dan kan je steeds terecht bij de Vlaamse Sportfederatie (info@jongeleeuwen.be).

In 2022 won Liese Schroven/VAC met haar project "SporTaal" de prijs voor het project dat het best inspeelt op de clubcultuur. Wil je weten hoe zij én de andere Jonge Leeuwen van '22 op hun traject terugblikken? Bekijk hieronder hun reacties.

 Hoe heb je je deelname ervaren?

Waarom inschrijven?

Wat heb je bijgeleerd?

Twijfel? Nog vragen? Aarzel niet om contact op te nemen met Paula Vanhoovels, 02/474 72 22 - paula@atletiek.be