23/02

Corona update: Geen indoorkampioenschappen meer dit seizoen

jdc
De Allianz Belgian Indoor Championships werden zoals verwacht het laatste Belgische kampioenschap van dit indoorseizoen. De Belgische kampioenschappen voor cadetten/scholieren en juniores/beloftes, dat onder voorbehoud op de kalender bleef, worden nu geannuleerd. Daarmee verschaft de KBAB duidelijkheid over de nationale kampioenschappen.

Het BK voor cadetten en scholieren stond gepland op zaterdag 6 maart in Louvain-la-Neuve en het BK voor juniores en beloftes op zondag 14 maart in Gent. De hoop leefde dat er tegen die data versoepelingen van kracht waren die het mogelijk maakten om de kampioenschappen alsnog te laten plaatsvinden. Aangezien we geen versoepeling van de maatregelen tegen de verspreiding van het COVID-19 virus mogen verwachten de komende weken, is beslist om deze kampioenschappen definitief te annuleren. Dat betekent ook meteen het einde van het nationale indoorseizoen.

Komende zondag vindt het BK veldlopen nog plaats in Brussel en het weekend nadien vinden de Europese indoorkampioenschappen plaats in het Poolse Torun. Daarna kijken we samen met de hele atletiekgemeenschap uit naar het zomerseizoen 2021. We gaan ons uiteraard maximaal inspannen om opnieuw wedstrijden te kunnen aanbieden aan alle atleten, ook al is de kans reëel dat we nog steeds rekening zullen moeten houden met beperkingen vanwege de aanhoudende coronacrisis.