20/06

G-Athletics & BK AMH VE: vijf nieuwe BR’s ondanks de hitte

-ldq9913-min

Kiara Maene (tweede van rechts) op weg naar de titel in een nieuw BR

Liefst vijfenvijftig atleten met een verstandelijke beperking trotseerden afgelopen zaterdag de weersomstandigheden om deel te nemen aan hun G-Athletics kampioenschap in Oordegem. Dat het Putbosstadion versleten is zal je hen niet horen zeggen: zowat de helft van de prestaties leverden een PR op en daarnaast noteerden we liefst vijf Belgische records.

Kiara Maene/LOOI nam een week voordien nog deel aan de Grand Prix wedstrijd van Parijs, waar ze voor het eerst in de internationale 20-klasse aantrad. Ze was duidelijk gefocust op de 100m, waarin ze met 13”28 haar eigen Belgisch record scherper stelde. Aangemoedigd door een ruime groep LYRA atleten en hun begeleiders lukte Connor Van Velthoven/LYRA eveneens een BR op de 100m. Hij hield zijn Waalse rivaal en lijstaanvoerder Olivier Poblomme/JSMC achter zich met een verbetering van zijn besttijd tot 12”00.

In de werpnummers zorgde Elise Vermeulen/LYRA voor een mooie dubbelslag. In het kogelstoten verbeterde ze het Belgisch record door de 4kg 7m22 te stoten en later op de dag ze bracht het speerrecord naar 14m72. Het kogelstoten leverde ook bij de mannen een Belgisch record op: HCO-atleet Jonathan Cuypers verbeterde zich tot 8m66 met de 7,25kg kogel.

De volledige uitslag van de G-Athletics en het BK AMH VE vind je hier en een uitgebreid verslag lees je deze week in @letiekleven. Het overzicht van de Belgische records van Atleten met een Handicap in de loopnummers vind je hier en in de kampnummers hier.