04/08

Flanders Cup in Kessel-Lo en BK 10km in Lokeren

bouchikhi-lahsene-2022-bk-10km-lokeren-jdc

Lahsene Bouchikhi won vorig jaar het goud.

We zijn nog maar net bekomen van de Allianz Belgian Championships in Brugge of er staat alweer een nieuw goed gevuld atletiekweekend voor de deur. Zaterdag organiseert DCLA de Meeting voor Mon (Flanders Cup) terwijl AVLO diezelfde dag het BK 10km op de weg inricht in Lokeren. De juniores beginnen maandag aan hun EK U20 in Jeruzalem.

Begin augustus is de Flanders Cup van DCLA altijd één van de meetings om naar uit te kijken. De 800m, 1500m en 3000m lokken traditioneel een mooi deelnemersveld. Heel wat kersverse Belgische kampioenen willen hun piekconditie nog eens omzetten in een mooi resultaat. Meer info over de Flanders Cup in Kessel-Lo vind je op deze website en op Atletiek.nu.   

Lokeren is al sinds enkele jaren het decor van de succesvolle Optiek Sonck Streetrace en het BK 10km op de weg. Bij de vrouwen is er één uitgesproken favoriete: Lisa Rooms/AVLO. Na een Belgische titel in het veld en een nationale titel op de 5000m vorig weekend, is de kans groot dat ze er nog een gouden plak bijdoet. Bij de mannen zijn er veel kandidaten voor de overwinning. Titelverdediger Lahsene Bouchikhi/RESC zal zijn huid duur verkopen. Lucas Da Silva/RFCL en Dorian Boulvin/CABW zijn ook altijd mannen om in de gaten te houden en ook Koen Naert/EA staat op de deelnemerslijst. Meer info over de Optiek Sonck Streetrace en BK 10km op de weg vind je op deze website. 

Op maandag beginnen de Belgische juniores aan het EK U20 in Jeruzalem. Volg de 26-koppige Belgische delegatie op onze EK U20-pagina.